Σάββατο 10 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Ασχημο ξεκίνημα

Ασχημη πρεμιέρα πραγματοποίησαν οι Ελληνίδες αθλήτριες που ρίχτηκαν πρώτες στη μάχη του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που άρχισε χθες στη Λισαβόνα. Η Χρυσούλα Γκουντενούδη δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά των 400 μέτρων, αφού στα προκριματικά πήρε την τρίτη θέση στη σειρά της με χρόνο 53.62, που όμως δεν ήταν αρκετός για να της δώσει την πρόκριση. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Στέλιος Δημότσιος με 47.71 ήταν τέταρτος στη σειρά του και αποκλείστηκε επίσης από τη συνέχεια.

Ατυχη στάθηκε και η Φλώρα Ρεντούμη στα προκριματικά των 60 μέτρων με εμπόδια. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του αγωνίσματος, αφού τερμάτισε τέταρτη στη σειρά της με 8.29 και η τελευταία αθλήτρια που προκρίθηκε (Σβετλάνα Γκετζίλοφ) είχε χρόνο 8.28. Στη συνολική κατάταξη η Ρεντούμη είχε την 17η θέση και προκρίθηκαν οι 16 πρώτες αθλήτριες. Εκτός τελικού στα 3.000μ έμεινε και η Χρυσούλα Ιακώβου, αφού τερμάτισε 10η στη σειρά της στον προκριματικό, με χρόνο 9.12.15. Στη συνολική κατάταξη η Ιακώβου ήταν στη 17η θέση.

Κατά τα άλλα με την πρεμιέρα των αγώνων είχαμε και την πρώτη έκπληξη. Συγκεκριμένα στο τριπλούν ο Ιταλός Καμόσι πήρε την πρώτη θέση αφήνοντας έτσι δεύτερο το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, Τζόναθαν Εντουαρντς. Ο Ιταλός αθλητής, που είχε πάρει την όγδοη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, έκανε άλμα στα 17.32 μέτρα σημειώνοντας έτσι και ρεκόρ της χώρας του. Ο Βρετανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στο τριπλούν Εντουαρντς έμεινε στη δεύτερη θέση με 17.26 μέτρα. Τρίτος ήταν ο Αντριου Μέρφι με 17.20 μέτρα, σημειώνοντας δύο φορές ρεκόρ Αυστραλίας. Στο ύψος των γυναικών το χρυσό μετάλλιο πήρε η Σουηδέζα Μπέργκβιστ με 2.00μ, ενώ ακολούθησε η Μπαμπάκοβα από την Ουκρανία επίσης με 2.00μ και τρίτη η Βουλγάρα Βένεβα με 1.96 μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ