Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ
Καταγγελία για ωράριο και άδειες σε ιδιωτική κλινική

Καταγγελία προς τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασίας απέστειλε προχτές το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων με θέμα τη μονομερή βλαπτική μεταβολή του ωραρίου στους εργαζόμενους των εργαστηρίων και την κατάργηση της ειδικής άδειας χειρουργείου στην «Αθηναϊκή Medclinic Γενική Κλινική» στην Αθήνα. Και ζητά τον ορισμό τριμερούς συνάντησης για όλα αυτά τα προβλήματα.

Στην καταγγελία επισημαίνουν:

«Καταγγέλλουμε τη μονομερή βλαπτική μεταβολή των ωρών εργασίας, που θέλει να επιβάλει η Διοίκηση της κλινικής στο προσωπικό των εργαστηρίων, δηλαδή να αυξηθεί ο ημερήσιος χρόνος εργασίας από 5.30 και 6 ώρες(θερινό - χειμερινό ωράριο αντίστοιχα)σε 8 ώρες.

Καθώς και να καταργηθεί η ειδική άδεια του χειρουργείου.

Συγκεκριμένα:

Ο διευθύνων σύμβουλος της κλινικής έστειλε έγγραφο στις 26 Ιουλίου 2012 στα τμήματα ακτινολογικού, μικροβιολογικού, χειρουργείου ότι:

Από 1/9/2012 θα ισχύει το ωράριο εργασίας της κλινικής (8ωρο) και για τους εργαζόμενους στο Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Επίσης από την περσινή χρονιά δεν ισχύει κανενός είδους ειδική άδεια. Συνεπώς οι αρμόδιοι θα πρέπει να διαμορφώσουν τα προγράμματα στα νέα δεδομένα.

Ζητάμε:

  • Την άμεση παρέμβασή σας έτσι ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να αποκλειστεί η περίπτωση δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων, με τις μονομερείς ενέργειες της Διοίκησης.
  • Να μη θεωρείτε προγράμματα εργασίας, με αυξημένο χρόνο και να επιβάλετε τις συνέπειες για την παράνομη πέρα από το ωράριο εργασία, που υποχρεώνονται να παρέχουν οι εργαζόμενοι.
  • Να δοθεί η ειδική άδεια στους εργαζόμενους του χειρουργείου.
  • Ζητάμε να μας ορίσετε τριμερή συνάντηση».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ