Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ
Επιταχύνεται η αξιολόγηση που φέρνει απολύσεις

Σε συνάντηση που είχαν χτες η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με κλιμάκιο της τρόικας, αποφασίστηκε μέχρι το τέλος του έτους να έχει προχωρήσει η αξιολόγηση των δομών στα υπουργεία και ταυτόχρονα να έχουν εκπονηθεί τα νέα οργανογράμματα, κάτι που αρχικά προβλεπόταν να γίνει στο τέλος του 2013. Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού και μετατάξεις, διαδικασία που οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους. Θυμίζουμε επίσης ότι προβλέπεται η απόλυση συνολικά 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τα τέλη του 2015.

Από την πλευρά του υπουργείου επιμένουν ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, αλλά μιλούν για αποχωρήσεις. Αυτές όπως λένε θα προκύψουν μέσα από συνταξιοδοτήσεις και μέσα από την αυστηρή τήρηση της κατεύθυνσης ότι σε κάθε πέντε αποχωρήσεις αντιστοιχεί μία πρόσληψη. Η πραγματικότητα όμως δείχνει απολύσεις, καθώς θα υπάρξουν χιλιάδες συμβάσεις που δε θα ανανεωθούν, κάτι που με τη σειρά του θα έχει επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε διάφορους τομείς.

Αλλωστε, αυτό που ενδιαφέρει κυβέρνηση και τρόικα είναι η εξοικονόμηση δαπανών, κάτι που επιχειρείται να «επιβραβευθεί» πατώντας πάνω σε φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιοίκησης που είναι σύμφυτα με τη λειτουργία του αστικού κράτους. Στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες μέρες, σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα προσδιοριστεί το ποσό με το οποίο μπορεί να συμβάλει η διαδικασία της διοικητικής μεταρρύθμισης στην εξοικονόμηση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ