Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΕ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ακυρωθεί η μεταφορά προσωπικού από το «Αγία Βαρβάρα»

Από πρόσφατη κινητοποίηση στο Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»
Από πρόσφατη κινητοποίηση στο Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»
Την ακύρωση της μεταφοράς του προσωπικού απ' το Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» στο «Αττικόν», με την ταυτόχρονη πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα το «Αγία Βαρβάρα», ζητά με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή (ΑΕ) Νοτιοδυτικών Συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Χρειάζεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Σε κάθε τόπο δουλειάς, στις γειτονιές μας, να οργανώσουμε την πάλη μας, να γίνουμε πιο ικανοί να αποκρούσουμε την ολομέτωπη επίθεση που σήμερα δεχόμαστε. Τώρα να απαιτήσουμε πλήρη κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους και να καταργηθεί κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία στο χώρο της Υγείας».

Η ΑΕ Νοτιοδυτικών Συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής με την ίδια ανακοίνωση καταγγέλλει στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στο λαό του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου και της Αγίας Βαρβάρας τη στάση των δημάρχων και των δημοτικών αρχών συνολικά των 3 δήμων της περιοχής στην προσπάθεια υποβάθμισης και κλεισίματος του νοσοκομείου «Η Αγία Βαρβάρα».

«Στη συνάντηση που είχαν οι τρεις δήμαρχοι, στις 12 Ιούλη, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά (με αφορμή φήμες, όπως λένε, για το κλείσιμο του Νοσοκομείου "Η Αγία Βαρβάρα", ενώ είναι γνωστά τα σχέδια για την τύχη του από τη συγκυβέρνηση κιόλας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.), δεν άρθρωσαν λέξη για τη μεταφορά των 30 εργαζομένων - νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο "Αττικόν" και την υποβάθμιση έτσι της λειτουργίας του πρώην Λοιμωδών.

  • Αντί να καταγγείλουν την εφαρμοζόμενη πολιτική και από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ στο χώρο της Υγείας.
  • Αντί να απαιτήσουν ως ελάχιστο την επιστροφή των 30 νοσηλευτών στο Νοσοκομείο "Η Αγία Βαρβάρα".
  • Αντί να καταγγείλουν την επιχειρούμενη προσπάθεια κλεισίματος του νοσοκομείου και την κατάργηση έτσι του μοναδικού εμβολιαστικού κέντρου στη Δυτική Αττική.
  • Αντί να απαιτήσουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για τα δύο νοσοκομεία που εξυπηρετούν καθημερινά δεκάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλους, ανέργους, συνταξιούχους, ψέλλισαν απλά κάποιες φράσεις για "αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας".

Το τι εννοούν συγκυβέρνηση και δήμαρχοι με τον όρο "αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας" το απέδειξαν με την κακόγουστη φιέστα που έστησαν στο Νοσοκομείο "Αττικόν". Στις 18 Ιούλη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισκέφτηκε το χώρο με τη συνοδεία της κρατικής τηλεόρασης. Δυο μέρες πριν την επίσκεψή του άρχισαν οι προετοιμασίες για να εξαφανιστούν τα ράντζα από τις κλινικές (π.χ. Ορθοπαιδική και Παθολογική). Από το βράδυ της ίδιας μέρας τα ράντζα επέστρεψαν!!! Και οι τρεις δήμαρχοι δεν έβγαλαν άχνα. Φαίνεται ότι οι... διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τη συγκυβέρνηση τούς... καθησύχασαν.

Ταυτόχρονα, αποκοιμίζοντας το λαό και σπέρνοντας αυταπάτες για την πολιτική που ακολουθείται και στο χώρο της Υγείας, επιδίδονται σε ευχολόγια του τύπου: "Αναμένουμε οι διαβεβαιώσεις του υπουργού να γίνουν πράξεις".

Μα και στην προηγούμενη συνάντηση των δημάρχων τις ίδιες διαβεβαιώσεις είχαν λάβει και μετά από λίγο διάστημα - και ενώ είχαν μεσολαβήσει δυναμικές κινητοποιήσεις, στις οποίες πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία, φορείς και το ίδιο το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου "Η Αγία Βαρβάρα"- δόθηκε η εντολή να μετακινηθούν οι εργαζόμενοι στο "Αττικόν"!

Είναι συνυπεύθυνοι! Αποτελούν την ίδια τη συγκυβέρνηση στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης, εφαρμόζοντας κατά γράμμα την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, ενώ στα λόγια αρθρώνουν κούφιες κορόνες ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του λαού, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να φρενάρουν την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων να βάλουν εμπόδια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου "Η Αγία Βαρβάρα"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ