Κυριακή 29 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μπαν Κι Μουν

Γρηγοριάδης Κώστας

Στα Βαλκάνια περιόδευσε την περασμένη βδομάδα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, με συναντήσεις σε Σλοβενία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Κοσσυφοπέδιο, ΠΓΔΜ και Βοσνία Ερζεγοβίνη. Εμφανίστηκε ως προασπιστής των λεγόμενων «ειρηνευτικών» συμφωνιών, ενώ στην πραγματικότητα αντικείμενο της περιοδείας ήταν η άσκηση πιέσεων για να εδραιωθούν τα αποτελέσματα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και όσων ακολούθησαν του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας. Τέτοια ιμπεριαλιστική «ειρήνη» καθιέρωσαν και μετά τις επεμβάσεις σε Ιράκ, Λιβύη και αλλού.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τη Συρία, που είναι κυρίαρχο θέμα, απέδειξε πως ευθυγραμμίζεται με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις υποστηρίζοντας ότι «η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να ενωθεί και να ενεργήσει άμεσα για να σταματήσει η σφαγή στη Συρία», όταν γνωρίζει ότι η εσωτερική αντιπαράθεση στη Συρία και η ένοπλη αντιπολίτευση ενισχύεται από τους ιμπεριαλιστές, ενώ η χώρα είναι πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που θέλουν να ενισχύσουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή. Από εκεί προκύπτει και η διαφοροποιημένη στάση της Ρωσίας και της Κίνας που ασκούν βέτο για ανοιχτή επέμβαση, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Μουν ξέχασε εσκεμμένα τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, και το γεγονός ότι ο ΟΗΕ χρησιμοποιήθηκε ως όργανο των ιμπεριαλιστών. Και δυστυχώς λόγω του σημερινού αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων, μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στην Ευρώπη, αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά.


Κ. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ