Κυριακή 29 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλος ο δρόμος του λαού

Με δεδομένα τα παραπάνω, τι γίνανε τα πανηγύρια στα οποία ξέσπασαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής και τους συμβιβασμούς για τη διαχείριση της κρίσης; Τι απέγιναν οι εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση να επιδιώξει την επέκταση και για την Ελλάδα των όρων δανεισμού που ισχύουν για τις ισπανικές τράπεζες; Λίγες μόλις μέρες μετά τη Σύνοδο, η Ισπανία ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα που τσακίζουν το λαό, το ίδιο και η Ιταλία.

Οι αντιθέσεις που υποτίθεται ότι λειάνθηκαν ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης, παραμένουν ζωηρές, στη βάση των διαφορετικών συμφερόντων που εκφράζονται στην πολιτική διαχείρισης της κρίσης, κύρια ανάμεσα στη Γερμανία και τις Γαλλία - Ιταλία - Ισπανία. Ακόμα και το αμερικάνικο οικονομικό περιοδικό «FORBES» διαπίστωνε στο τελευταίο φύλλο του ότι οι αποφάσεις της Συνόδου «δεν απέτρεψαν την πορεία της ύφεσης, ούτε άλλαξαν τις εκτεταμένες ανισορροπίες στον ανταγωνισμό στο εσωτερικό της Ευρωζώνης».

Η όποια προσπάθεια κάνουν οι αστικές δυνάμεις να διαχειριστούν την κρίση ελεγχόμενα, σκοντάφτει στις νομοτέλειες της ίδιας της κρίσης, το ξεπέρασμα της οποίας απαιτεί καταστροφή κεφαλαίου. Πάνω εκεί «σκοτώνονται» οι καπιταλιστές και τα κράτη μέλη της ΕΕ, επιδιώκοντας ο καθένας για λογαριασμό του να πετύχει το μικρότερο δυνατό κόστος από τον επιμερισμό της ζημιάς. Το να εναποθέτει ο λαός στις δυνάμεις και τα κόμματα της λυκοσυμμαχίας τις ελπίδες του για έξοδο από την κρίση προς όφελός του, ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

Οι κόντρες, οι αποφάσεις και οι μεταξύ τους συμβιβασμοί αφορούν τα μονοπώλια, όχι το λαό, που έχει το δικό του δρόμο να βαδίσει: Αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ