Κυριακή 29 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα άρθρα της πρότασης νόμου

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την «Κατάργηση των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 και των Εφαρμοστικών τους νόμων - καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των Μνημονίων», περιλαμβάνει 4 άρθρα.

Το Αρθρο 1 προβλέπει την κατάργηση του από 3 Μαΐου 2010 «Μνημονίου Συνεννόησης» (ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ι), των αναθεωρήσεών του, των εφαρμοστικών του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ νόμων και λοιπών σχετικών ουσιαστικών διατάξεων - Καταγγελία της από 8/5/2010 «Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης».

Το Αρθρο 2 προβλέπει την κατάργηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 και των εφαρμοστικών του νόμων. Καταργείται ο Ν. 3985/2011, οι εφαρμοστικοί του νόμοι, καθώς και κάθε άλλη διάταξη ουσιαστικού δικαίου με κανονιστικό περιεχόμενο, που έχει θεσπιστεί κατ' εξουσιοδότηση του καταργούμενου Ν. 3985/2011, καθώς και των λοιπών εφαρμοστικών αυτού νόμων.

Το Αρθρο 3 την κατάργηση του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας, Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδας για τη μείωση του δημοσίου χρέους (ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ), των εφαρμοστικών αυτού του Μνημονίου νόμων και των λοιπών σχετικών ουσιαστικών διατάξεων - Καταγγελία του πακέτου των δανειακών συμβάσεων και της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», που υπεγράφησαν στα πλαίσια του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΙΙ).

Τέλος, το Αρθρο 4 ορίζει την έναρξη ισχύος του νόμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ