Τρίτη 10 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πολυμέτωπη επίθεση

«Διαρκή φτώχεια, θυσίες δίχως τέλος και ζωή κόλαση, επιφυλάσσει για το λαό το σχέδιο εξόδου από την κρίση που υλοποιεί για λογαριασμό της πλουτοκρατίας και των ξένων συμμάχων της η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ (...) ο Αντ. Σαμαράς ανέδειξε σε ύψιστη προτεραιότητα τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις (...) ωστόσο την ίδια στιγμή έγινε φανερό ότι πρόκειται για ένα μόνο από τα μέτωπα του γενικευμένου πολέμου κατά των λαϊκών συμφερόντων (...) Στο επίκεντρο, παρά την απατηλή εικόνα που καλλιεργείται, θα βρεθούν οι αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές σε Εργασιακό και Ασφαλιστικό, που υπηρετούν τη στρατηγική της "εσωτερικής υποτίμησης", δηλαδή της παραπέρα μείωσης των μισθών και των συντάξεων, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων (...) ο πρωθυπουργός (...) διαμήνυσε στο κεφάλαιο ότι "οι διαρθρωτικές αλλαγές" που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή η δραστική μείωση των μισθών και το σάρωμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θα επιταχυνθούν.

Γενικευμένη σφαγή

(...) Οσο και αν η κυβέρνηση επιχειρεί να παραπλανήσει και εξαπατήσει το λαό, δηλώνοντας ότι ισχύει τάχα το προεκλογικό ψέμα «όχι νέα μείωση μισθών και συντάξεων όχι νέοι φόροι», που για ευνόητους λόγους συμπεριέλαβαν στην προγραμματική συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων, η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να προχωρήσει σε νέα σφαγή των μισθών και των συντάξεων (...) Ταυτόχρονα θα προχωρήσει η ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που μεταξύ άλλων σημαίνει νέες περικοπές στο ύψος του εφάπαξ, αλλά και νέα μείωση των συντάξεων (...) Παράλληλα με βάση το νέο μνημόνιο μέχρι το 2015 θα πρέπει να "εξοικονομηθούν" 2 δισ. ευρώ από κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, που σημαίνει νέα άγρια επίθεση στα πλέον εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα.

Καμιά αναμονή

(...) Η εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα μόνο νέα δεινά και βάσανα έχουν να περιμένουν και γι' αυτό δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για αναμονή και ανοχή. Μπορούν να τους αντιμετωπίσουν μόνο με τη δύναμη της οργάνωσης, αλληλεγγύης και μαζικής αντεπίθεσης, παραμερίζοντας τα κάθε είδους χρεοκοπημένα ιδεολογήματα περί μονόδρομου της ΕΕ και του καπιταλισμού. Αμεσα πρέπει να οργανωθούν στους χώρους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, στα χωριά, για να βγουν με τις δικές τους δυνάμεις από το τούνελ του ευρωμονόδρομου της εξαθλίωσης. Εντείνοντας τον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους» (από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ