Τρίτη 10 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Υπάρχουν και καλές ιδιωτικοποιήσεις...

Να κατοχυρωθεί ως ο άλλος πόλος του αστικού πολιτικού σκηνικού, που θα καρπώνεται με ψέματα και ανέξοδους λεονταρισμούς τη λαϊκή δυσαρέσκεια, μεθοδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο με τις οργανωτικές αλλαγές που δρομολογεί, όσο και με τη στάση του στο κεντρικό πολιτικό πεδίο. Οι παρεμβάσεις του σε ό,τι αφορά στο μείζον θέμα των ιδιωτικοποιήσεων είναι αποκαλυπτικές της υποκρισίας τους.

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση - σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες - του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε ότι στο πλαίσιο του καπιταλισμού υπάρχουν μοντέλα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, όπως π.χ. αυτό της Νορβηγίας!

Ενώ και ο βουλευτής του Δ. Παπαδημούλης δήλωσε στο «ΒΗΜΑ FM»: «Εμείς θέλουμε την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά πιστεύουμε ότι είναι λάθος, τη στιγμή που είσαι ένα υπερχρεωμένο κράτος και που οι αποτιμήσεις της δημόσιας περιουσίας, κινητής και ακίνητης είναι πολύ χαμηλές να πουλήσεις ό,τι έχεις. Αντίθετα, προτείνουμε την αξιοποίησή της με κοινοπραξίες είτε με άλλα κράτη είτε με εταιρείες που ελέγχονται από το Δημόσιο ή ιδιώτες (...) είμαστε αντίθετοι με το ξεπούλημα μπιρ-παρά και όπως-όπως»...

Κατά τα λοιπά, η χτεσινή συνέντευξη Τύπου αφορούσε στη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. Ο Αλ. Τσίπρας δεν έκρυψε την επιθυμία του να γίνουν το καινούργιο ΠΑΣΟΚ και μίλησε για «συγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης», η οποία, όπως τόνισε, θα διασφαλίσει τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ