Τρίτη 10 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ξεπούλημα, αλλά... «κοινοπρακτικό»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει την αξιωματική αντιπολίτευση σε... φιλοτιμία. Οχι, όμως, όλες τις ώρες. Και όχι σε όλα τα ακροατήρια.

Ενώ, λοιπόν, στη Βουλή, με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε λάβρος εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων, στελέχη του φρόντισαν την επομένη να δώσουν τις αναγκαίες... διευκρινίσεις.

Χτες, για παράδειγμα, ο κ. Δ. Παπαδημούλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε (ρ/σ «ΒΗΜΑ FM»):

*

«Εμείς θέλουμε την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά πιστεύουμε ότι είναι λάθος, τη στιγμή που είσαι ένα υπερχρεωμένο κράτος και που οι αποτιμήσεις της δημόσιας περιουσίας, κινητής και ακίνητης είναι πολύ χαμηλές να πουλήσεις ό,τι έχεις. Αντίθετα, προτείνουμε την αξιοποίησή της με κοινοπραξίες είτε με άλλα κράτη είτε με εταιρείες που ελέγχονται από το Δημόσιο ή ιδιώτες (...) είμαστε αντίθετοι με το ξεπούλημα μπιρ παρά και όπως - όπως»...

*

Νομίζουμε ότι κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται τι σημαίνουν τα παραπάνω. Και, κυρίως, πόσο «σχέση» έχουν με τα λεγόμενα περί «αντίθεσης» του ΣΥΡΙΖΑ στις ιδιωτικοποιήσεις από «θέσεις αρχής»...

Γιατί, είναι προφανές ότι αυτές οι «αρχές» έχουν διασταλτική ερμηνεία. Ειδικά αν οι «αποτιμήσεις της δημόσιας περιουσίας (δεν) είναι χαμηλές». Και ειδικότερα όταν το ξεπούλημα γίνεται... κοινοπρακτικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ