Πέμπτη 5 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Η συγκυβέρνηση κρατά τα κλειδιά του «λουκέτου»

Η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη υποστήριξε ότι όσο διαρκεί η Ενορκη Διοικητική Εξέταση δεν μπορεί να λειτουργήσει το Κέντρο

Η χτεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας
Η χτεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας
Με το σύνθημα «Το καρδιοχειρουργικό στο Παίδων έχει κλείσει - στα παιδιά το κράτος έχει εγκληματήσει» γονείς και εργαζόμενοι, που συγκεντρώθηκαν χτες στο υπουργείο Υγείας, απαίτησαν την επαναλειτουργία του μοναδικού δημόσιου παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου στο «Αγία Σοφία», που παραμένει κλειστό απ' τον Οκτώβρη του 2011.

Οι γονείς και οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μετά από πρωτοβουλία του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων της Επιτροπής, Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες, της Επιτροπής Εργαζομένων του ΠΑΜΕ στο «Αγία Σοφία» και της Συντονιστικής Αγώνα Αναπήρων. Αντιπροσωπεία γονέων και εργαζομένων συναντήθηκε με την υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη. Οι γονείς ζήτησαν την επαναλειτουργία του Κέντρου με την ταυτόχρονη στελέχωσή του με βάση τις ανάγκες ασφαλούς λειτουργίας και ανάπτυξης, και να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν με οποιοδήποτε τρόπο για εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις που έχουν ανάγκη τα παιδιά.

Η υφυπουργός Υγείας τάχτηκε γενικά υπέρ της λειτουργίας του Κέντρου, αντέτεινε όμως ότι εφόσον δεν ολοκληρωθεί η Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος των δύο παιδοκαρδιοχειρουργών δεν μπορεί να λειτουργήσει του Κέντρο. Τα υπόλοιπα αιτήματα η υφυπουργός προσπάθησε να τα αντιπαρέλθει με γενικές αναφορές σε συναλλαγές μέσα στο σύστημα και στην προσπάθεια εξυγίανσης του συστήματος. Οι γονείς αντέτειναν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια εξυγίανσης, μπορεί να γίνει εν λειτουργία και ότι οι συναλλαγές είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που μετατρέπουν την υγεία σε εμπόρευμα με σκοπό το κέρδος. Υπογράμμισαν ότι θα επανέλθουν με δυναμικότερες κινητοποιήσεις αν μέσα σε 15 μέρες αν δεν αρθούν τα εμπόδια για τη λειτουργία του Κέντρου. «Ζητάμε να ανοίξει το Κέντρο και να αποκατασταθούν οι γιατροί, ώστε να αντιμετωπίζονται τα καρδιοπαθή παιδιά αλλά και να συνεχίζουν την παρακολούθησή τους όσα εγχειρίστηκαν μέχρι τώρα» έλεγαν ο Δημήτρης Λόντος και η Μάρω Κατσανέα γονείς με καρδιοπαθή παιδιά που ήδη έχουν εγχειριστεί και χρειάζονται παρακολούθηση.

Επρεπε να ενισχυθεί όχι να κλείσει

Το Παιδοκαρδιοχειρουργικό περιελάμβανε Καρδιοχειρουργικό και Καρδιολογικό Τμήμα, Αιμοδυναμικό εργαστήριο και Καρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Παρά τις ελλείψεις, πρόσφερε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και είχε προσωπικό με πείρα. «Η ενίσχυσή του ήταν αναγκαία για να καταργηθούν οι μεγάλες λίστες αναμονής και όχι η κατάργησή του για να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας, όπως έκανε η κυβέρνηση» καταγγέλλουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι φορείς που οργάνωσαν τη χτεσινή κινητοποίηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το μαχαίρι στον λαιμό(2023-08-10 00:00:00.0)
Να αναπτυχθεί πλήρως για τα παιδιά που κινδυνεύουν(2013-03-21 00:00:00.0)
Η ΔΑΚΕ προσφέρει στήριξη στα σχέδια απολύσεων(2013-03-01 00:00:00.0)
Στο πλευρό των γιατρών οι γονείς(2012-04-04 00:00:00.0)
Καταργεί το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο(2011-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ