Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Στο πλευρό των γιατρών οι γονείς

Ξεκίνησε χτες από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Α' Υγειονομικής Περιφέρειας η «δίκη - παρωδία» των τριών γιατρών του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», που έχει ως μοναδικό σκοπό της να δικαιολογήσει το κλείσιμο του μοναδικού Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της χώρας, εδώ και πέντε μήνες. Η εξέταση γιατρών και μαρτύρων θα συνεχιστεί και σήμερα.

Είναι ενδεικτικές οι καταγγελίες γονιών των παιδιών που είτε έχουν χειρουργηθεί στο «Αγία Σοφία», είτε είναι σε λίστα αναμονής, σχετικά με τη διαδικασία του Πειθαρχικού: Τους μάρτυρες υπεράσπισης των γιατρών δεν τους αφήνουν να εξηγήσουν αναλυτικά τα επιχειρήματά τους και με στοχευμένες ερωτήσεις προσπαθούν να στηρίξουν τις κατηγορίες. Από τις δύο οικογένειες με χειρουργημένα παιδιά, τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στο κατηγορητήριο, το Πειθαρχικό δεν κάλεσε καμία να καταθέσει, επειδή υπερασπίζονται τους δύο γιατρούς. Μόνο οι δύο γονείς κατάφεραν τελικά χτες να καταθέσουν, αλλά μόλις κλήθηκαν να υπογράψουν την κατάθεσή τους διαπίστωσαν πως έλλειπαν τα σημεία όπου κατηγορούσαν τη διοίκηση του νοσοκομείου για την υποστελέχωση, και αναφερόταν μόνο ότι «συμπαρίστανται στους γιατρούς»!

Με επιστολή τους, 251 γονείς καρδιοπαθών παιδιών σημειώνουν ότι συμπαρίστανται «στους γιατρούς των παιδιών μας, καρδιοχειρουργούς κ. κ. Γεώργιο Καλαβρουζιώτη και Αντώνιο Καλλικούρδη, οι οποίοι εδώ και έξι μήνες υφίστανται έναν ανηλεή πόλεμο, προκειμένου να δικαιολογηθεί το απαράδεκτο κλείσιμο του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της Ελλάδας από το υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις της Α' ΥΠΕ και του Νοσοκομείου Παίδων "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ"». Θεωρούν «αδιανόητο οι γιατροί μας να κατηγορούνται για δήθεν "αμελή άσκηση των καθηκόντων τους" και ότι "κλόνισαν την εμπιστοσύνη των γονιών προς το ιατρικό λειτούργημα", ενώ δεν κληθήκαμε ποτέ να καταθέσουμε την άποψή μας στην περιβόητη ΕΔΕ του Νοσοκομείου». Οπως σημειώνουν, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», «συναντήσαμε επιστήμονες με ανθρωπιά και αφοσίωση στο ιατρικό λειτούργημα, που, μαζί με τους νοσηλευτές, κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη ζωή των παιδιών μας, παρά και ενάντια στις αντίξοες συνθήκες, για τις οποίες κύριος υπεύθυνος είναι το υπουργείο Υγείας».

Επίσης, οι γονείς καταγγέλλουν ότι στο «Αγία Σοφία» μένουν αναξιοποίητα υποδομή και προσωπικό του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου, ενώ πολλά παιδιά περιμένουν εδώ και μήνες σε λίστες αναμονής. Μόνο τις τελευταίες 15 μέρες, σημειώνουν, έχουν «χαθεί» 3 παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ