Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Συνεργάζονται άψογα ενάντια στα εργατικά συμφέροντα

Υψηλοί τόνοι κυριάρχησαν μεταξύ ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Οχι, βέβαια, γιατί αναζητούν τρόπο να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων και την απόκρουση της βάρβαρης επίθεσης. Είναι γνωστή η άψογη συνεργασία και η συμφωνία τους στα παζάρια και τους «διαλόγους» με τους βιομήχανους για το τι θα χάσουν οι εργάτες, ώστε να πειστεί η εργατική τάξη να φορτωθεί το βάρος της κρίσης και να γίνουν οι κατακτήσεις της κάρβουνο στη μηχανή που θα φέρει την καπιταλιστική ανάκαμψη. Στην υπονόμευση των εργατικών συμφερόντων, την καλλιέργεια αυταπατών και συμβιβασμού δεν έχουν διαφωνίες.

Γιατί χτες εμφανίστηκαν «σύννεφα» στις μεταξύ τους σχέσεις; Το μεν στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε μια πολύωρη εισήγηση για να παρουσιάσει ως ... τρομερές παρεμβάσεις της Συνομοσπονδίας υπέρ των εργατών τις παρεμβάσεις σε γερμανική κυβέρνηση και Ευρωκοινοβούλιο, η δε ΔΑΚΕ διέρρηξε τα ιμάτιά της επειδή οι παρεμβάσεις αυτές έγιναν χωρίς να έχουν συζητηθεί πρώτα. Ακόμα κι αν δεχτούμε όμως ότι η ΔΑΚΕ έχει αληθινό καημό για το πώς αποφασίζεται η δράση της ΓΣΕΕ, για το περιεχόμενο της δράσης της, δεν έχει να πει τίποτα;

Για παράδειγμα, για το ότι το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο βγήκε και «άδειασε» τη ΓΣΕΕ ξεκαθαρίζοντας πως δουλειά του είναι να εντοπίζει πόσο γρήγορα προχωρούν οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις που προβλέπει και η συνθήκη της Λισσαβόνας, η ΔΑΚΕ δεν έχει να πει τίποτα; Αλλά τί να πει, αφού έτσι αποκαλύπτεται και ο δικός της ρόλος που καλλιεργεί αυταπάτες για την αντεργατική στρατηγική της ΕΕ... Οι υψηλοί τόνοι των εργατοπατέρων (και μάλιστα ενόψει εκλογών) σηκώνονται για να καλύψουν τη συνειδητή και εγκληματική στήριξη που προσφέρουν στην πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα» κι αυτό οι εργάτες πρέπει να το αξιοποιήσουν για να βγάλουν συμπεράσματα και μπροστά στην κάλπη. Να καταδικάσουν όλα τα κόμματα που γεμίζουν το εργατικό κίνημα με κήρυκες της υποταγής και να δυναμώσουν το ΚΚΕ για να δυναμώσουν ολόπλευρα και τους αγώνες για τη ζωή τους.


Α.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org