Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Ιούλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11298

ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΜΑΣ - ΟΓΕ
Συσκέψεις σε όλη τη χώρα για ανάπτυξη δράσης για τα λαϊκά προβλήματα

ΣΕΛ.  11
Προκλητική κυβερνητική στήριξη στον καπιταλιστή ιδιοκτήτη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»

ΣΕΛ.  13

ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ η κόκκινη γραμμή των εργαζομένων

ΚΚΕ: Τις κόκκινες γραμμές μπορεί και πρέπει να τις θέσει η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με την οργάνωση και την απόφασή τους να βάλουν τέλος στις θυσίες για την Ευρωζώνη και την ΕΕ, για την κρίση και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων

Με κατευθυνόμενες διαρροές περί δήθεν κόκκινων γραμμών στις διαβουλεύσεις με την τρόικα και ενόψει προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, να μην υπάρξουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, να μη γίνουν νέες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς ή συντάξεις και να μη γίνουν άλλες απολύσεις δημοσίων υπάλληλων, τα κόμματα της συγκυβέρνησης προσπαθούν να ξεγελάσουν το λαό. Στόχος τους, να διασφαλίσουν την ταχύτατη και απρόσκοπτη εφαρμογή όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, κερδίζοντας ταυτόχρονα την ανοχή του λαού, με δημαγωγία περί δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης. Οι κόκκινες γραμμές της νέας συγκυβέρνησης, όπως και αυτές που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψευδεπίγραφες και για εσωτερική κατανάλωση.


ΣΕΛ.  6  -  7

21ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Την Παρασκευή 6 Ιούλη στο Νεστόριο της Καστοριάς

Από την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Ιούλη, θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις του 21ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που για άλλη μια φορά θα γίνει στο Γράμμο και στο Βίτσι (με κατασκήνωση στο Νεστόριο της Καστοριάς), στα χνάρια των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) και της Ιστορίας του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3

Η κυβέρνηση με τον Μάνεση

Είναι προκλητική η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», στηρίζοντας τον καπιταλιστή ιδιοκτήτη της. Χτες ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος κάλεσε το σωματείο να σπάσει την απεργία για να βρεθεί τάχα λύση, λύση σε όφελος της εργοδοσίας, δείχνοντας το πραγματικό, το ταξικό πρόσωπο της κυβέρνησης που επιδίωξε να υποτάξει τους χαλυβουργούς στις αξιώσεις του Μάνεση. Κυβέρνηση και εργοδοσία αξίωσαν από τους απεργούς να πάνε για δουλειά, ως προϋπόθεση για να γίνει συζήτηση με την εταιρεία για τις διεκδικήσεις τους. Και αυτό μετά από οκτώ μήνες ηρωικής απεργίας. Η κυβέρνηση, λοιπόν, στηρίζει τον καπιταλιστή - όπως όλους τους καπιταλιστές - ενάντια στους εργάτες, που έχει βγάλει τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση των χαλυβουργών, που του παραχωρούν το δικαίωμα να φτιάξει δικό του λιμάνι προκειμένου να αυξάνει τα κέρδη του, που στα εργοστάσιά του στη Μαγνησία επικρατούν συνθήκες δουλειάς κάτεργου, με εντατικοποίηση της δουλειάς, με ωράρια που εξαντλούν τους εργάτες, αδιαφορώντας ακόμη και για τη ζωή τους, αφού μόνο στο τελευταίο χρονικό διάστημα έγιναν δυο μεγάλα εργατικά ατυχήματα, ευτυχώς χωρίς νεκρούς, με τρομοκρατία, έχοντας την αμέριστη στήριξη των κατασταλτικών μηχανισμών και άλλων τραμπούκων, όπως στις απεργίες στη Μαγνησία. Αυτή τη βαρβαρότητα ενισχύει η κυβέρνηση.



ΓΑΛΛΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ
Περικοπές, λιτότητα, απολύσεις

ΣΕΛ.  16
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Καταγγέλλει εργοδοτικούς εκβιασμούς

ΣΕΛ.  14
ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
Σε πολεμική προετοιμασία;

ΣΕΛ.  32
ΑΤΤΙΚΗ
Αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων

ΣΕΛ.  22
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2012
Ασήκωτα χαράτσια

Αντιμέτωπα με την αδυσώπητη επίθεση του κεφαλαίου, με τη βαριά φορολογία και τα κάθε είδους χαράτσια βρίσκονται τα λαϊκά νοικοκυρά.

Στα 1.500 ευρώ, κατά μέσο όρο, φτάνει η πρόσθετη πληρωμή που προκύπτει από τα εκκαθαριστικά που στέλνει η Εφορία σε κάθε λαϊκό σπίτι και που αφορούν στο φόρο πάνω στα περσινά εισοδήματα (2011).


ΣΕΛ.  21
ΟΣΕ
Μπροστά στην ιδιωτικοποίηση

ΣΕΛ.  21
ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Μεγάλα τροφεία λόγω κατάργησης επιδόματος

ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ