Πέμπτη 5 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ
Στο απυρόβλητο τα επιτελεία της πλουτοκρατίας

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας ΟΤΑ του ΠΑΜΕ

Η προσπάθεια καλλιέργειας αυταπατών, ότι τάχα μπορούν να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων χωρίς σύγκρουση με τις αιτίες που τα γεννούν, διέκρινε για άλλη μια φορά τις τοποθετήσεις των ηγεσιών των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΑΚΙΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι) στην πανελλαδική σύσκεψη των ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων στους ΟΤΑ, την περασμένη βδομάδα.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι οι παρατάξεις αυτές μιλούσαν για ανατροπή των «νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών» πολιτικών αλλά «άφησαν στο απυρόβλητο την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κόμματά της, που για λογαριασμό της πλουτοκρατίας σχεδιάζουν και υλοποιούν αντεργατικά μέτρα. Επιβεβαίωσαν έτσι, ότι είτε αυτοχαρακτηρίζονται σοσιαλιστές, είτε φιλελεύθεροι, είτε θιασώτες του "δημοκρατικού σοσιαλισμού", παλεύουν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι τα μονοπώλια και ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης της χώρας μπορούν να έχουν και θετικά μέτρα για την ζωή τους!».

Στην αντίπερα όχθη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με τις ομιλίες τους κάλεσαν τους εργαζόμενους να οργανωθούν, να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας. Ανέδειξαν τις ευθύνες της νόθας ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη διάσπαση του κλάδου και τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί αυτή να παρεμποδίσει τα βάρβαρα μέτρα.

Παρουσίασαν τους συγκεκριμένους άξονες δράσης των διοικητικών συμβουλίων, των επιτροπών αγώνα, των συνδικαλιστών και των εργαζόμενων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η δράση αυτή θα επικεντρώνεται ενάντια:

Στις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Για το ζήτημα αυτό οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν στη σύσκεψη σχετικό ψήφισμα αλλά οι άλλες παρατάξεις δεν πήραν θέση! Επίσης, την επόμενη μέρα, στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθήνας, όλες οι παρατάξεις ψήφισαν λευκό και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν ότι για να συμφωνήσουν με το ψήφισμά μας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις θα έπρεπε να αφαιρεθεί από αυτό η αναφορά στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης!

Στην διαχρονική ληστεία και στις περικοπές των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ.

Στους φόρους και τα χαράτσια, διεκδίκηση μέτρων για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Με βάση αυτά τα μέτωπα πάλης η Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους στην οργάνωση του αγώνα με συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ