Παρασκευή 15 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Στις 9.30 μ.μ. η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Γύρω στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής των εκλογών θα υπάρχει εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από την εταιρεία «Singular Logic» που έχει αναλάβει το έργο της μετάδοσης των αποτελεσμάτων. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες, ανέφεραν ότι και σ' αυτές τις εκλογές, για τη γρήγορη εκτίμηση του αποτελέσματος, θα αξιοποιηθεί το σύστημα συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων με τη χρήση κινητών τηλεφώνων (Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης - SRT).

Συγκεκριμένα, το σύστημα αυτό θα χρησιμοποιηθεί -μέσω των δικαστικών αντιπροσώπων- σε ένα δείγμα περίπου 5.000 εκλογικών τμημάτων (25% του συνόλου των εκλογικών τμημάτων), τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα γίνουν με το ίδιο εκλογικό σώμα των προηγούμενων της 6ης Μάη. Οι εκλογικοί συνδυασμοί που θα πάρουν μέρος στις εκλογές θα είναι 21 (δέκα λιγότεροι από τις εκλογές της 6ης Μαΐου) και οι υποψήφιοι 4.873 (από 6.500 που ήταν την προηγούμενη φορά). Η πραγματικότητα αυτή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι εκλογές γίνονται με λίστα (χωρίς σταυρό προτίμησης) δημιουργεί τη δυνατότητα πιο γρήγορης μετάδοσης των αποτελεσμάτων, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει και άμεση γνώση των βουλευτών που εκλέγονται σε κάθε εκλογική περιφέρεια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ