Παρασκευή 15 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Πρότυπο του Τσίπρα και ο Ραχόι!

Μιλώντας προχτές στην Πάτρα, ο Αλ. Τσίπρας πρόβαλλε σαν εγγύηση ότι θα διατηρήσει τη χώρα στην ευρωζώνη, το γεγονός ότι θα αντικαταστήσει το μνημόνιο με το «Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης». Καθησυχάζει δηλαδή τους δανειστές και εταίρους του, με τους οποίους έχει πει ότι θα διαπραγματευθεί, ότι το δικό του σχέδιο οδηγεί στον ίδιο στόχο, αλλά από άλλο δρόμο. Και μόνο αυτό αποδεικνύει ότι το σχέδιο που ετοιμάζουν θα έχει παρόμοιο αντιλαϊκό περιεχόμενο με αυτό του μνημονίου, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την επαναφορά της αστικής τάξης σε τροχιά ανάπτυξης, όπως διακηρυγμένα επιθυμεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παραμυθιάζοντας το ακροατήριό του και διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα, πρόσθεσε ότι «αυτές τις μέρες, η Ισπανία πέτυχε τη στήριξή της από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, χωρίς Μνημόνιο. Λέγοντας όχι στο Μνημόνιο. Και δε βγήκε από το ευρώ. Το όχι στο Μνημόνιο του κεντροδεξιού Ραχόι στην Ισπανία είναι το όχι στο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στην Ελλάδα»! Πρόκειται για καθαρή ομολογία της αντιλαϊκής πολιτικής που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ισπανία εφαρμόζει την πολιτική του μνημονίου εδώ και καιρό, με αποτέλεσμα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, ένα τεράστιο ποσοστό ανεργίας, άγρια λιτότητα και φτώχεια για το λαό της χώρας. Αλλωστε την περασμένη Τρίτη ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας στο πλαίσιο της διακαναλικής του συνέντευξης Τύπου είχε παραδεχτεί ότι στην Ισπανία εφαρμόζεται πολιτική λιτότητας εδώ και καιρό.

Αυτό που καθορίζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στρατηγική του υπέρ της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και των καπιταλιστών στην Ελλάδα, τους οποίους αναγνωρίζει σαν μοχλό της ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτής της ευρωενωσιακής στρατηγικής, που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των συμφερόντων των μονοπωλίων, δεν υπάρχουν περιθώρια διαφοροποίησης ως προς τη γενική κατεύθυνση της ασκούμενης σε κάθε κράτος - μέλος πολιτικής. Με ή χωρίς μνημόνια η στρατηγική αυτή χτυπάει αλύπητα τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα υπηρετώντας τον κοινό στόχο: Να δρασκελίσει η πλουτοκρατία την κρίση με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες για την ίδια και να επανέλθει σε τροχιά κερδοφορίας, σε βάρος των εργασιακών - λαϊκών δικαιωμάτων.


Β.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ