Παρασκευή 15 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Ψήφο και δύναμη στο ΚΚΕ

Κάλεσμα της ΚΝΕ προς τους φαντάρους και τις οικογένειές τους

Στους νέους στρατευμένους και τις οικογένειές τους απευθύνεται η ΚΝΕ με προκήρυξή της και τους καλεί: «Με το ΚΚΕ μπροστά! Κόντρα στο ρεύμα της υποταγής και των αυταπατών».

Η προκήρυξη της ΚΝΕ, με την οποία κλιμάκια της Οργάνωση βγήκαν χτες εξορμήσεις σε στρατόπεδα, έχει ως εξής:

«Στις 17 Ιούνη, με τόλμη και θάρρος, ψήφισε ΚΚΕ. Είσαι παιδί λαϊκής οικογένειας, έχεις συμφέρον να δυναμώσει το ΚΚΕ. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν, είναι κόμματα της πλουτοκρατίας με γνωστό παρελθόν και παρόν. Μην εμπιστεύεσαι τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι κόμμα δεσμευμένο στην ΕΕ, το πρόγραμμά του είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εκμεταλλευτών, ήδη τα βρήκανε σε κλειστή συνάντηση με τους G20. Με όρθιο και δυνατό το ΚΚΕ μπορεί να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής.

Δε σου ταιριάζει μια ζωή με σκυμμένο το κεφάλι, να παρακαλάς μήπως πέσει κανένα ψίχουλο από το μεγάλο φαγοπότι της πλουτοκρατίας. Μη διαπραγματεύεσαι πόσα ακόμα θα χάσεις. Διάλεξε, μαζί με τους νέους κομμουνιστές, το δρόμο του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης.

Εχεις εμπειρία και μέσα και έξω από το στρατό

Η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Μέσα από τις πύλες των στρατοπέδων ζεις την άσχημη κατάσταση. Μην την αποδεχτείς. Μην ανεχτείς να πληρώνεις εσύ και η οικογένειά σου το δυσβάστακτο κόστος της θητείας. Πέτα μακριά τις απόψεις που καλλιεργούν οι διοικήσεις ότι πρέπει δήθεν να κάνουμε υπομονή και να ζούμε με ελλείψεις, να βάλουμε όλοι πλάτη τώρα που υπάρχουν "ζόρια". Σε θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, γιατί μετά το στρατό θα αντιμετωπίσεις την ανεργία, την κακοπληρωμένη δουλειά. Η κρίση βαθαίνει σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Με κεντροδεξιά ή με κεντροαριστερά, με το μαστίγιο και το καρότο, επιχειρούν να ξεγελάσουν και πάλι, να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το μονόδρομο της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αυτά υπερασπίζονται και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι: Υποταγή του λαού στην ίδια πολιτική και πιο βαθιά πτώχευση για το λαό ή λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση με ισχυρό το ΚΚΕ.

Η αστική τάξη δεν ανησυχεί ούτε με τη μία, ούτε με την άλλη κυβέρνηση. Την κεντροδεξιά την έχει δοκιμάσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζί του ένα σωρό πρώην στελέχη και εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους προχωράει αγκαλιά κάτω απ' τα χειροκροτήματα της αστικής τάξης. Στο πρόγραμμά τους μιλάνε για αντικατάσταση του μνημονίου με νέο μνημόνιο και αυτό, αν τύχει και δεχτούν οι πλουτοκράτες τα παρακάλια. Είναι δοκιμασμένοι.

Θυμήσου τι έλεγαν στους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη μεγάλη κρίση με τα Σκόπια, στο "σχέδιο Ανάν" στην Κύπρο. Δε λένε κουβέντα για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, τις ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός ελληνικών συνόρων. Στα συνδικάτα, στους Δήμους βαδίζουν αγκαλιά με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, πολεμούν το ΠΑΜΕ, ξεπουλάνε εργατικά δικαιώματα. Υπάρχει πείρα και από άλλες χώρες όπως στη Γαλλία, στην Ιταλία, στη Γερμανία που η συμμετοχή των αριστερών σε κεντροαριστερές κυβερνήσεις όξυνε τα προβλήματα των λαών και οδήγησε στην απογοήτευση.

Στείλε στο περιθώριο τη "Χρυσή Αυγή"

Είναι ναζιστικό μόρφωμα, βαθιά αντικομμουνιστικό, νοσταλγοί του Χίτλερ και της δικτατορίας. Είναι στήριγμα και μηχανισμός του συστήματος. Δεν είναι δύναμη που αντιπαλεύει το σύστημα, όπως θέλει να εμφανίζεται. Ο φασισμός είναι προϊόν του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, δε διαχωρίζεται απ' αυτό. Χωρίζει λαούς και νεολαία σύμφωνα με το χρώμα, τη θρησκεία. Καλλιεργεί το μίσος απέναντι στους εργαζομένους που αντιπαλεύουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Θα τους βρεις απέναντί σου με το βούρδουλα των αφεντικών στο χέρι κάθε φορά που θα απεργείς, θα διεκδικείς, θα βγαίνεις στο δρόμο.

Ηδη έχει κληθεί από εργοδότες για να χτυπήσει απεργίες. Η αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου απαιτεί οργανωμένο λαό, γερά συνδικάτα, λαϊκή οργάνωση στις γειτονιές με τις λαϊκές επιτροπές. Απαιτεί πρωτίστως ισχυρό ΚΚΕ, που αποτελεί τον αληθινό εχθρό του συστήματος, γι' αυτό και δέχεται, ειδικά το τελευταίο διάστημα, σωρό από επιθέσεις, προβοκάτσιες, συκοφαντίες.

Το ΚΚΕ το γνωρίζεις. Γνωρίζεις την πρωτοπόρα, αγωνιστική στάση των κομμουνιστών για όλα τα ζητήματα. Γνωρίζεις την πρωτοπόρα και αταλάντευτη στάση των κομμουνιστών μέσα στα στρατόπεδα, που εμπνέει αξιοπρέπεια, σπάει το φόβο και την υποταγή.

Σκέψου πως το ΚΚΕ, σου είπε την αλήθεια για την κρίση και τη θύελλα που σήμερα ζούμε. Ηταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Ποτέ δε συμβιβάστηκε με τα μεγάλα συμφέροντα και την εκμετάλλευση. Αποκάλυψε το ρόλο και το χαρακτήρα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Είναι το μόνο κόμμα που έχει γραμμή σύγκρουσης με τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό.

Το μέλλον που μας ετοιμάζουν έχει στο φόντο βαρβαρότητα, ανεργία, πόλεμο. Δε μας αξίζει

Σκέψου ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που προειδοποιεί το λαό για τον κίνδυνο ο σκυλοκαβγάς των ιμπεριαλιστών για το μοίρασμα των κερδών και των αγορών να οδηγήσει σε νέες πολεμικές συγκρούσεις, ακόμα και σε γενικευμένο πόλεμο με εμπλοκή της Ελλάδας. Με ισχυρό ΚΚΕ θα δυναμώσει η πάλη για τη μη συμμετοχή της χώρας μας στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ετοιμάζουν σε Συρία, Ιράν. Για να γυρίσουν πίσω οι φαντάροι που στέλνονται σε πολεμικές αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για να μην περάσει η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, η διχοτόμησή του και η εκμετάλλευση του πλούτου της χώρας μας από καπιταλιστικά μεγαθήρια. Για να αποτραπούν τα σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για μια νέα ανάφλεξη στα Βαλκάνια στο όνομα υπαρκτών ή ανύπαρκτων μειονοτικών ζητημάτων. Για να δυναμώσει η κοινή αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών της περιοχής ενάντια στον κοινό εχθρό, η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται. Για όλα αυτά είναι ακόμα πιο αναγκαίο σήμερα η αμυντική ικανότητα της χώρας να στηριχτεί στο λαό και τη νεολαία, στα στρατευμένα παιδιά, στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που δεν ανέχονται την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της πλουτοκρατίας. Η αμυντική θωράκιση της χώρας όχι μόνο δε διασφαλίζεται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά υπονομεύεται.

Τι χρειάζεται: Κυβέρνηση με το λαό στην εξουσία, να είναι κυρίαρχος, να μην κινδυνεύει να πεινάσει, να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε επίθεση από τα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστές. Αυτή η λαϊκή εξουσία θα καταργήσει μνημόνια, τη δανειακή σύμβαση, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος και θα αποδεσμεύσει την Ελλάδα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ είναι κόμμα έμπειρο, δοκιμασμένο σε θύελλες. Ποτέ δε λύγισε και δεν πρόδωσε το λαό, ποτέ δεν τα "δίπλωσε" μπροστά σε όποιο τίμημα κι αν υπήρχε. Πάντα οι κομμουνιστές υπερασπίζονταν τα λαϊκά συμφέροντα, ήταν και είναι πρωτοπόροι σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα και πάνω απ' όλα στον αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά του κεφαλαίου.

Μην ψηφίσεις τα κόμματα που ψηφίζουν τα αφεντικά.

Ψήφο και δύναμη στο ΚΚΕ και συμμετοχή στη διεκδίκηση με τους κομμουνιστές φαντάρους για να γίνει αποφασιστικό βήμα μπροστά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πρόοδος γεννιέται στην αμφισβήτηση του συστήματος(2019-05-15 00:00:00.0)
Με ισχυρό ΚΚΕ θα βάλουμε σφήνα στα σχέδιά τους, για να σταθεί ο λαός στα πόδια του(2019-05-10 00:00:00.0)
Κάνουμε τη νύχτα μέρα για να ενισχυθεί το ΚΚΕ, το ψηφοδέλτιο της ελπίδας και της ανατροπής(2015-01-24 00:00:00.0)
«Κοίτα μπροστά! Εξω από τα όρια του συστήματος»(2012-06-02 00:00:00.0)
«Κοίτα μπροστά! Εξω από τα όρια του συστήματος»(2012-06-02 00:00:00.0)
Ψήφος με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα(1999-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ