Παρασκευή 15 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Μιχάλης Φραγκομιχελάκης

επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης

«Υπάρχουν καμπές στην ιστορία των λαών, οι οποίες γεννούν εντελώς νέες καταστάσεις στην αργόσυρτη πορεία της κοινωνίας. Μια τέτοια καμπή βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός. Δεν πρόκειται μόνο για ποσοστά στις εκλογές, για μνημόνια, για ευρώ ή δραχμές, για την Ευρωπαϊκή Ενωση... Πρόκειται για έναν ιστορικό τοκετό: η Ιστορία θα γεννήσει ή ένα τέρας ή έναν κόσμο καλύτερο από τον σημερινό.

Τούτες τις ώρες, η στήριξη στο ΚΚΕ δεν έχει να κάνει με το αν συμφωνούμε με επιμέρους θέσεις του, έχει να κάνει με το αν θέλουμε να διατηρηθεί τούτο το σύστημα το καπιταλιστικό, το άδικο και ανορθολογικό, που όσα κι αν "έδωσε" στην ανθρωπότητα, της τα πήρε ξανά με τους πολέμους, με την τελική εξαθλίωση των λαών... Αν θέλουμε έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να τον φτιάξουμε παρά μέσα από τη δράση μιας πολιτικής οργάνωσης που λειτουργεί ως "συλλογικός διανοητής και αγωνιστής", ως στέρεο και δυναμικό σύνολο που παλεύει για έναν κοινό σκοπό: το καλύτερο μέλλον της ανθρωπότητας.

Από όλους όσοι ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού, μόνον το ΚΚΕ, παρά τις όποιες αδυναμίες του, μπορεί να είναι αυτός ο πρωτοπόρος φορέας που θα οργανώσει την κοινωνία με γνώμονα τα ταξικά συμφέροντα και την ιστορική αποστολή των ανθρώπων του μόχθου. Είναι το Κόμμα που διαβεβαιώνει ότι δε θέλει την εξουσία "για πάρτη του", αλλά αγωνίζεται για να εγκαθιδρυθεί η λαϊκή εξουσία: αυτό αρκεί για να το στηρίξουμε στην κάλπη αλλά και στους δρόμους του αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς και πολέμους, χωρίς ανεργία, για μια κοινωνία που θα εξασφαλίζει σε όλους υψηλής ποιότητας υγεία, πρόνοια, παιδεία, πολιτισμό, φυσικό περιβάλλον, για πραγματική δημοκρατία, για ένα μέλλον φωτεινό!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ