Τρίτη 22 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ενισχύθηκε η συμμετοχή και η ΔΑΣ

Πρώτη δύναμη και ενισχυμένη αναδείχτηκε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» Μεταλλεργατών - στηρίζεται από το ΠΑΜΕ - στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι αντιπρόσωποι σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Ψήφισαν 312 (55 περισσότεροι από τις εκλογές του 2009) και η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» πήρε 279 ψήφους (60 περισσότερους, αύξηση κατά 27,4%), ενώ η «Εργατική Αγωνιστική Συσπείρωση» 22 (μια λιγότερη). Η «Εργατική Αριστερή Κίνηση» (πρόσκειται στην «ΑΝΤΑΡΣΥΑ») αποσύρθηκε στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και μέχρι τότε είχε πάρει 2 ψήφους. Από τις 11 έδρες στη νέα διοίκηση του σωματείου, η ΔΑΣ καταλαμβάνει τις 10 και η «Εργατική Αγωνιστική Συσπείρωση» τη 1. Οσον αφορά τις έδρες για την ΠΟΕΜ, η ΔΑΣ κατέλαβε και τις 3 θέσεις (από 2), ενώ για το ΕΚ Βόλου κατέλαβε και τις 4 (όπως και πριν).

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ - ΠΑΜΕ), αναφέρει: «Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Μεταλλεργατών χαιρετίζει τους συναδέλφους που πήραν μέρος στις εκλογές του συνδικάτου μας και ανέδειξαν, ακόμα μια φορά, πρώτη δύναμη και ενισχυμένη, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, την παράταξή μας. Η συμμετοχή σας και η υπερψήφιση του συνδυασμού της ΔΑΣ αποδεικνύει την εμπιστοσύνη και τους στέρεους δεσμούς των συναδέλφων μεταλλεργατών με την παράταξή μας, αλλά και την πρόθεσή σας το ΔΣ του συνδικάτου να συνεχίσει στην ίδια αγωνιστική ταξική πορεία.

Φαίνεται, όμως, ότι σε ορισμένους δεν άρεσε το διαφαινόμενο αποτέλεσμα και η προσπάθεια της παράταξής μας για μεγαλύτερη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, για αυτό δεν έχασαν την ευκαιρία, από την πρώτη μέρα των εκλογών, να συκοφαντήσουν την παράταξή μας για νοθεία και αλλοίωση του αποτελέσματος. Αποδείχτηκε, όμως, πως όλη η φασαρία έγινε για να αποτελέσει μια καλή πρόφαση να αποσύρουν το συνδυασμό τους, διαπιστώνοντας ότι οι συνάδελφοί μας τους έχουν γυρίσει την πλάτη, γιατί είναι αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα, κατά περίσταση, ταυτίστηκαν μαζί με τους εργοδοτικούς και συμβιβασμένους συνδικαλιστές του ΕΚΒ, στην επίθεση ενάντια στο Συνδικάτο μας. Αυτές τις πολύτιμες υπηρεσίες πρόσφεραν και με την απόσυρση του ψηφοδελτίου τους.

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που περνάνε οι εργαζόμενοι στο μέταλλο, αλλά και το σύνολο της εργατικής τάξης (απολύσεις - ανεργία, απλήρωτη εργασία και γενικότερα την αβεβαιότητα για το αύριο και την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης), έχει ιδιαίτερη σημασία η μαζικοποίηση όλων των σωματείων με την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων που έχουν αποδείξει ότι θέλουν και μπορούν να μπουν μπροστά για την οργάνωση της αντίστασης και της αντεπίθεσης των εργαζομένων. Το Συνδικάτο μας θα βρίσκεται ξανά στην πρώτη γραμμή με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην καθημερινή πάλη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ