Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Μάη 2012 - αριθ. φύλλου: 11264

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να μην περάσει η επιχείρηση αποδυνάμωσης του ΚΚΕ

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους που, για πάρα πολλά χρόνια, στήριζαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ή πίστευαν ότι η εναλλαγή των δύο στη διακυβέρνηση θα λειτουργούσε υπέρ τους, και τους λέμε: Η κρίση βαθαίνει και έρχονται πολύ χειρότερες μέρες. «Κεντροδεξιά» ή «κεντροαριστερά» επιφυλάσσουν στο λαό, παρά τις διαφορές που μπορεί να φαίνεται ότι έχουν, μεγάλα βάσανα τα επόμενα χρόνια. Να γιατί δεν πρέπει να περάσει η συστηματική επιχείρηση αποδυνάμωσης του ΚΚΕ στο λαό και στη Βουλή!


ΣΕΛ.  3

ΚΚΕ ΟΡΘΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ να βγάλει ο λαός στις εκλογές

Αλέκα Παπαρήγα: Καλούμε τους φίλους του Κόμματος και τους ψηφοφόρους που δεν αισθάνονται ευχαριστημένοι με το εκλογικό αποτέλεσμα και τους λέμε: Ο,τι παρατηρήσεις έχετε, πείτε τις μετά τη δεύτερη εκλογική μάχη. Πάρτε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, βγάλτε κάλους στα πόδια σας. Και το λέμε, ναι, με απαίτηση. Μπορούμε να αντεπιτεθούμε

*

  • Η αντι-ΚΚΕ επιχείρηση, την οποία ζούμε πιο έντονα σήμερα για την αποδυνάμωση του Κόμματος, δεν είναι καινούρια, ούτε θα είναι η τελευταία. Στόχος είναι τελικά να απαλλαγούν με κάθε τρόπο από το Κόμμα και τη δράση του, είτε κοινοβουλευτικά, είτε και με το μαστίγιο.
  • Δύο άσχημες για το λαό εκδοχές βρίσκονται μπροστά του, είτε με κεντροδεξιά είτε με κεντροαριστερή - αριστερή κυβέρνηση. Είτε η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη, με παραλλαγή να μείνει στην Ευρωζώνη με ευρώ στην αξία της δραχμής, το λεγόμενο GEURO, ή να γίνει ένα νέο «κούρεμα» 85% και 90% που θα φέρει ακόμα χειρότερο Μνημόνιο.
  • Αν έχουμε μια ακόμα χειρότερη εξέλιξη στην Ελλάδα να πάρει η αντίδραση του λαού χαρακτήρα οργανωμένου με πολιτική στόχευση παλλαϊκού ξεσηκωμού, να τραβήξει προς τα εμπρός, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Γι' αυτό το ΚΚΕ πρέπει να είναι δυνατό και όρθιο, αδέσμευτο, αχειραγώγητο. Να είναι ισχυρή η κοινωνικοπολιτική συμμαχία των δυνάμεων που αντιπαλεύουν τα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές δεσμεύσεις.

ΣΕΛ.  7  -  9


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Κοινή διακήρυξη για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

ΣΕΛ.  21
ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
«Ανάπτυξη» με λιτότητα

ΣΕΛ.  6
ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Αποστομωτική απάντηση στην εργοδοσία

ΣΕΛ.  15
Ενταση της πάλης για τις Συμβάσεις

ΣΕΛ.  17
ΠΑΤΡΑ
Επίθεση φασιστοειδών σε μετανάστες

ΣΕΛ.  20
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Πανάκριβα τα τροφεία

ΣΕΛ.  20
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Η λαϊκή αναψυχή να μην είναι εμπόρευμα

ΣΕΛ.  16
ΣΥΝΤ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Κινητοποίηση για τα προνοιακά επιδόματα

ΣΕΛ.  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ