ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Μάη 2012
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καλεί για συγκρότηση Σωματειακής Επιτροπής στο Δήμο Αθήνας

Το κάλεσμα του κλαδικού συνδικάτου για αγωνιστικό συντονισμό όλων των εργαζομένων του χώρου γίνεται όλο και πιο σημαντικό (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση στο Πέραμα)
Το κάλεσμα του κλαδικού συνδικάτου για αγωνιστικό συντονισμό όλων των εργαζομένων του χώρου γίνεται όλο και πιο σημαντικό (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση στο Πέραμα)
Σύσκεψη με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για τη συγκρότηση Σωματειακής Επιτροπής και στο Δήμο Αθήνας πραγματοποίησε το προηγούμενο Σάββατο το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, δίνοντας συνέχεια στη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε από όλους όσοι συμμετείχαν η ανάγκη να οργανωθεί καλύτερα η δουλειά και η παρέμβαση του Συνδικάτου, ώστε να αντιμετωπιστούν πιο άμεσα και αποτελεσματικά τα μέτρα που έχουν δρομολογήσει η Ευρωένωση, το ΔΝΤ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Εμπόδιο σε αυτή την ανάγκη στέκεται ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Αυτές οι δυνάμεις, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, όπου συγκροτούν συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, σε σωματεία και Ομοσπονδίες, με πρώτη την ΠΟΕ - ΟΤΑ, «κινούνται στη ρότα του συμβιβασμού και της πολυδιάσπασης των εργαζομένων, όπως απέδειξαν περίτρανα στο πρόσφατο συνέδριό τους (...) Η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ άφησε για ακόμα μία φορά ακάλυπτους χιλιάδες συμβασιούχους συναδέλφους μας που κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση. Σε αυτή την τακτική "συνεισέφεραν" τα μέγιστα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη διγλωσσία και την ανοχή τους, ενώ τώρα πιεσμένοι από την αποχώρηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ από το Συνέδριο της ΠΟΕ- ΟΤΑ βγάζουν "αγωνιστικές κορόνες"».

Απέναντι σε όλα αυτά το Συνδικάτο προβάλλει την ανάγκη συγκρότησης της Σωματειακής Επιτροπής και «γι' αυτό κάνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου της Αθήνας, να ανταποκριθούν στις αγωνιστικές παρεμβάσεις του Συνδικάτου και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα κάνουμε το επόμενο διάστημα για την εκλογή της».

Κινητοποιήσεις σε Πέραμα και Μεταμόρφωση

Στο μεταξύ, με εικοσιτετράωρη απεργία συνέχισαν και χτες οι εργαζόμενοι στο Δήμο Περάματος τη μάχη για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Μόνιμοι και αορίστου χρόνου θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί από τις 13 Μάη ενώ οι συμβασιούχοι είναι απλήρωτοι πάνω από έξι μήνες. Η δημοτική αρχή (ΝΔ) εφαρμόζει απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου και έχει προχωρήσει εδώ και καιρό σε παύση πληρωμών, οφείλοντας δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, κλείνοντας τους τρεις από τους έξι δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, απαξιώνοντας κάθε κοινωνική υπηρεσία, όπως η καθαριότητα και ανοίγοντας το δρόμο στους ιδιώτες. Οι εργαζόμενοι καλούν σήμερα, στις 7 το απόγευμα, το λαό και τους μαζικούς φορείς της πόλης σε συγκέντρωση στο δημαρχείο κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κινητοποίηση έγινε την περασμένη Παρασκευή και στη Μεταμόρφωση, για τα 115 άτομα που πετάχθηκαν στο δρόμο καθώς έκλεισε η Δημοτική Επιχείρηση στην οποία δούλευαν. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, η «Λαϊκή Συσπείρωση», η Επιτροπή Ανέργων αλλά και εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης.

Αν και υπάρχουν αποφάσεις για την πρόσληψή τους στον ίδιο το Δήμο, η δημοτική αρχή αρνείται να τις υλοποιήσει επικαλούμενη ότι δεν μπορούν να τους πληρώσει γιατί η πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν υπογράφει τα σχετικά εντάλματα.

ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Να οργανωθεί η λαϊκή πάλη για αποκλειστικά δημόσια Υγεία

Παρέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης κάνει σήμερα η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ

Παρεμβάσεις για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιεί η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεών της, σήμερα στις 10.30 π.μ., θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο νοσοκομείο και συνάντηση με τη Διοίκησή του. Θυμίζουμε ότι με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου θα πραγματοποιούνται μόνο επεμβάσεις που αφορούν σε έκτακτα περιστατικά στα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης καθώς τα φάρμακα και τα υλικά που βρίσκονται σήμερα στις αποθήκες του νοσοκομείου επαρκούν μόνο για την αντιμετώπιση των έκτακτων χειρουργικών περιστατικών. Μέχρι νεωτέρας, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες επεμβάσεις. Η διοίκηση του νοσοκομείου πήρε αυτή την απόφαση καθώς οι προμηθευτές σταμάτησαν την προμήθεια φαρμάκων και υλικών εξαιτίας των χρεών που έχει το νοσοκομείο και αδυνατεί να καλύψει.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ, καλεί τους γιατρούς, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και το ταξικό εργατικό κίνημα «να οργανώσουν άμεσα την πάλη τους για:

Eνιαίο καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση νοσοκομείων, κλινικών και τμημάτων. Κάλυψη των χρεών των δημόσιων νοσοκομείων και των απωλειών τους από το "κούρεμα" από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να στελεχωθούν τα νοσοκομεία με τους απαραίτητους γιατρούς και το αναγκαίο προσωπικό.

Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και Πρόνοια».

Διαμαρτυρία χτες στην Πτολεμαΐδα

Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέσα στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν χθες φορείς και κάτοικοι της περιοχής, απαιτώντας να δοθεί οριστική και ασφαλής λύση στη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου. Η Παθολογική Κλινική του «Μποδοσάκειου» που έκλεισε την περασμένη Παρασκευή, επαναλειτούργησε από χτες με δανεικούς γιατρούς από άλλες υγειονομικές μονάδες της περιοχής και ιδιώτες γιατρούς. Για την ασφαλή λειτουργία της κλινικής απαιτείται η πρόσληψη μόνιμων ειδικών γιατρών, όμως το υπουργείο προκρίνει τη λύση πρόσληψης γιατρών με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Αύριο κινητοποίηση για τα προνοιακά επιδόματα

Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών

Σε κινητοποίηση αναπήρων, χρονίως πασχόντων, γονέων και κηδεμόνων καλεί αύριο Πέμπτη, 24 Μάη, στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), απαιτώντας την άμεση καταβολή των επιδομάτων των ΑμΕΑ το μήνα Μάη (για Μάρτη και Απρίλη), ενώ κανείς δεν ξέρει πότε θα καταβληθούν.

Η ΣΕΑΑΝ υπογραμμίζει πως το μεγαλύτερο επίδομα φτάνει μόλις τα 700 ευρώ το μήνα για παραπληγικούς, ενώ τα υπόλοιπα κυμαίνονται από 250 ευρώ - 325 ευρώ το μήνα. Προετοιμάζουν την «οριστική κατάργηση των επιδομάτων των ΑμΕΑ. Οι "ανάπηροι - μαϊμού", που χρησιμοποιούνται σαν πρόσχημα για τα μέτρα που παίρνουν, είναι δικό τους κατασκεύασμα, και ο θόρυβος που σηκώνουν είναι για να κρύψουν τη δραματική χειροτέρευση των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων των λαϊκών οικογενειών και τα σχέδιά τους για μαζική κατακρεούργηση των δικαιωμάτων μας. Γιατί για αυτούς ο εργαζόμενος που παράγει κοστίζει. Η υγεία κοστίζει. Ο ανάπηρος στον Καιάδα γιατί και αυτός κοστίζει».

Η ΣΕΑΑΝ, ανάμεσα σε άλλα, απαιτεί:

  • Να καταβληθούν εδώ και τώρα όλα τα επιδόματα των ΑΜΕΑ χωρίς καμία καθυστέρηση.
  • Καμία πληρωμή για φάρμακα και θεραπείες.
  • Αμεση, έκτακτη, οικονομική ενίσχυση όλων των αναπήρων ύψους 1.000 ευρώ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τους λογιστές και τις λογίστριες, αύριο στις 7 το απόγευμα, η Ενωση Λογιστών της Αθήνας με θέμα την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του κλάδου και την οργάνωση του αγώνα τους. Η συνέλευση θα γίνει στα γραφεία της Ενωσης (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»: Σε απεργία προχωρούν σήμερα και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις ξένες αεροπορικές εταιρείες (οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα) ενάντια στα σχέδια των εργοδοτών που θέλουν να επιβάλλουν τα κατώτερα επίπεδα μισθών. Ουσιαστικά καθυστερούν σκοπίμως τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ΣΣΕ προκειμένου να λήξει η μετενέργεια και να προχωρήσουν στην περικοπή μισθολογικών αποδοχών, αξιοποιώντας πλήρως τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισε η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μαζικά και αποφασιστικά συμμετείχαν στη χτεσινή απεργία που αποφάσισαν τα σωματεία τους για τη ΣΣΕ οι εργάτες του ναυπηγείου Σαλαμίνας, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις αγωγές. Σήμερα συνεχίζουν με στάση εργασίας, ενώ από αύριο ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες

Ξεκίνησαν την Κυριακή και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 30 Μάη οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Αττικής, που θα γίνονται στα γραφεία του Συνδικάτου (Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όροφος) τις εξής μέρες και ώρες:

  • Κυριακή 20/5: 10 π.μ. έως 3 μ.μ.
  • Δευτέρα 21/5: 2 μ.μ. έως 8 μ.μ.
  • Τετάρτη 23/5: 2 μ.μ. έως 8 μ.μ.
  • Κυριακή 27/5: 10 π.μ. έως 3 μ.μ.
  • Δευτέρα 28/5: 2 μ.μ. έως 8 μ.μ.
  • Τετάρτη 30/5: 2 μ.μ. έως 8 μ.μ.

Οπως υπογραμμίζει η διοίκηση του Συνδικάτου, «πρόκειται για κρίσιμες και καθοριστικές αρχαιρεσίες με στόχο να βγει το Συνδικάτο μας πιο ισχυρό, πιο μαζικό, να μη μείνει κανένας εργαζόμενος του κλάδου μας μόνος του, να μη μείνει κανένας ανοργάνωτος». Η ενίσχυση του συνδικάτου σε ταξική κατεύθυνση δεν αφορά μόνο την πάλη για δουλειά στον κλάδο με πλήρη δικαιώματα αλλά και την ενίσχυση της πάλης για φάρμακο δωρεάν για όλο το λαό, ένα από τα βασικά αιτήματα που προτάσσουν και οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου, στις οποίες οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται μέχρι τώρα το «τιμόνι» της διοίκησης.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ