Τρίτη 22 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Να πάρουν οι εργαζόμενοι την οργάνωση του αγώνα στα χέρια τους

Να πάρουν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά την υπόθεση του αγώνα ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα στα χέρια τους, κόντρα στην επιλογή των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στη διοίκηση του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ» να εγκλωβίσουν τον αγώνα πίσω από τις μάντρες του ναυπηγείου οδηγώντας τον με μαθηματική ακρίβεια στον εκφυλισμό, είναι το κάλεσμα που απευθύνουν με ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις της Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ).

Χτες έγινε μία ακόμα 24ωρη απεργία των εργαζομένων του ναυπηγείου, με βάση την απόφαση των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ για απεργία μόνο κάθε Δευτέρα, δηλαδή τη μοναδική «εργάσιμη» μέρα της βδομάδας με βάση την εκ περιτροπής εργασία που έχει εφαρμόσει η εργοδοσία, δηλαδή, τα αραβογερμανικά μονοπώλια, μέτρο που είναι σε ισχύ από τις 18 Απρίλη.

Η ΕΕΝΣ τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι η «επιλογή τους να κλειστούμε στο ναυπηγείο είναι επικίνδυνη, δεν πιέζουμε ούτε κυβέρνηση, ούτε εργοδοσία. Σπέρνουν με αυτό τον τρόπο την απογοήτευση, τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους».

Η ΕΕΝΣ καταθέτει την πρότασή της στους εργαζόμενους για καθημερινές επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, με συγκέντρωση στην πύλη του ναυπηγείου και σχεδιασμένες παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας σε υπουργεία, Βουλή, όπου χρειάζεται. Τακτικές γενικές συνελεύσεις, συντονισμός της δράσης και με τους εργαζόμενους των υπόλοιπων ναυπηγείων, αλλά και στον κλάδο μετάλλου γενικότερα, καθώς όλοι αντιμετωπίζουν πλέον την ίδια άγρια επίθεση στα δικαιώματά τους. Να προβληθεί η μόνη λύση υπέρ των εργαζομένων που είναι «κοινωνικοποιημένο ναυπηγείο που θα είναι η βάση για τον Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Ναυπηγικής βιομηχανίας και όχι συγχώνευση των ναυπηγείων που θέλουν εργοδότες, εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ