Τρίτη 22 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

«Ελντοράντο» για ποιον;

Μιλώντας στο «Ρόιτερς», ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στόχος του κόμματός του, αν σχηματίσει κυβέρνηση, είναι να μετατρέψει την Ελλάδα σε «Ελντοράντο» της Ενέργειας, απαριθμώντας τις εναλλακτικές πηγές που διαθέτει η χώρα. Η αναφορά του αυτή, μάλιστα, είχε το χαρακτήρα πρόσκλησης στις μεγαλοεπιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, καλλιεργώντας την αυταπάτη στο λαό ότι από την ανάπτυξη που ευαγγελίζεται, θα επωφεληθεί εξίσου ο ίδιος και τα μονοπώλια. Οι αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ ούτε τυχαίες είναι, ούτε γίνονται στο βρόντο. Μιλάει για ανάπτυξη ίδια με αυτή που προωθεί η Ευρώπη σε κάθε χώρα - μέλος της και επιλέγει τον τομέα της Ενέργειας, ξέροντας ότι εκεί σχεδιάζεται να κατευθυνθεί το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων από κονδύλια που θα διοχετεύσει η ΕΚΤ και η Τράπεζα Επενδύσεων, με τη μορφή δανείων.

Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται και φραστικά να «κουμπώσει» το λόγο και το πρόγραμμά του με τα όσα λέγονται και προωθούνται στην ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία, η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί τη βαθιά κρίση προς όφελος των μονοπωλίων της. Αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβει από το λαό, είναι ότι η ανάπτυξη εντός της ΕΕ και με κυρίαρχα τα μονοπώλια, θα είναι κόλαση για τα συμφέροντα του λαού. Γιατί; Η στρατηγική της Ευρωένωσης είναι η «ΕΕ 2020» και έχει για διακηρυγμένο στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών μονοπωλιακών ομίλων. Γι' αυτό και περιλαμβάνει μέτρα που οδηγούν απευθείας στη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, να γίνεται δηλαδή ο εργαζόμενος φτωχότερος και οι επιχειρήσεις με μεγαλύτερα κέρδη.

Μόλις χτες, μάλιστα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάλεσαν την Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική με την εφαρμογή μιας ατζέντας ανάλογης με αυτή που προώθησε ο σοσιαλδημοκράτης Σρέντερ στη Γερμανία, και η οποία σήμερα ευθύνεται για το γεγονός ότι 7 εκατ. Γερμανοί εργαζόμενοι αμείβονται με μισθούς πείνας και δουλεύουν χωρίς ασφάλιση. Ο ίδιος ο Τσίπρας δε δίστασε να δηλώσει θαυμαστής της πολιτικής Ομπάμα, τα αποτελέσματα της οποίας, όπως και των προκατόχων του, μπορεί να τα διαπιστώσει ο καθένας στους δρόμους και στα κάτεργα κάθε αμερικάνικης μεγαλούπολης. Οι ίδιοι οι συνέταιροι της ντόπιας αστικής τάξης στην ΕΕ, ξεκαθάρισαν ότι η λιτότητα είναι προαπαιτούμενο για καπιταλιστική ανάπτυξη.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Οτι στο Ελντοράντο που ετοιμάζουν, είτε η κυβέρνηση είναι της κεντροαριστεράς, είτε της κεντροδεξιάς, ο εργαζόμενος θα δουλεύει με 300 και 400 ευρώ και ακόμα λιγότερα οι νέοι εργαζόμενοι. Σ' αυτό το χρυσωρυχείο για το κεφάλαιο, οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι ελάχιστες και η παραγόμενη ενέργεια θα καταλήγει στα δίκτυα ιδιωτικών εταιρειών, από τις οποίες οι εργαζόμενοι καταναλωτές θα αγοράζουν το ρεύμα πανάκριβα. Για μια τέτοια ανάπτυξη, από την οποία κερδίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από το λαό να κάνει θυσίες (!), όπως ακριβώς του ζητούσαν και το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, υποσχόμενοι «φως στην άκρη του τούνελ». Θυσίες για την πλουτοκρατία είναι αυτές που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή η στρατηγική του υπέρ της ΕΕ οδηγεί σε μέτρα υπέρ των μονοπωλίων. Να μην υποκύψει ο λαός στην κοροϊδία και την παραπλάνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Διέξοδο μπορεί να δώσει ο ίδιος, σπάζοντας τα δεσμά με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, ξεκουμπίζοντας τα μονοπώλια από την παραγωγή, κάνοντας δική του την εξουσία.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ