Πέμπτη 3 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Τα θέλουν όλα

Μείωση μισθών 15%, κατάργηση όλων των ειδικοτήτων - πλην σερβιτόρων και μαγείρων με πτυχίο - και υπαγωγή των εργαζομένων στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κατάργηση επιδομάτων και όλων των θεσμικών όρων της κλαδικής ΣΣΕ. Διευθέτηση του χρόνου εργασίας με διευθυντικό δικαίωμα. Κατάργηση της προϋπηρεσίας. Ολα τα παραπάνω ζήτησαν χτες, στην πρώτη συνάντηση με την Ομοσπονδία του κλάδου για την υπογραφή ΣΣΕ, οι εργοδοτικές οργανώσεις των Εστιατόρων, των Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών και των Καφεπωλών.

Οι θέσεις των επιχειρηματιών στον επισιτισμό είναι άκρως προκλητικές, αφού εδώ και χρόνια στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν εφαρμόζουν καμιά ΣΣΕ επιβάλλοντας απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής. «Τέτοιες θέσεις - υπογραμμίζει το συνδικάτο - ενισχύονται κι από την αυταπάτη των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου που πελάτες τους είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που θέλουν να τους πάνε στον πάτο, για να σωθούν δήθεν τα μαγαζιά τους που πλήττονται από τον ανταγωνισμό με τα μονοπώλια. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά: Το συμφέρον των αυτοαπασχολουμένων και στον Επισιτισμό δεν είναι η συμπόρευσή τους με τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που εκφράζουν τα συμφέροντα των μεγάλων αλυσίδων εστίασης. Η συσπείρωσή τους με την ΠΑΣΕΒΕ και η κοινή δράση με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τα ταξικά Συνδικάτα είναι η μόνη απάντηση στον κοινό εχθρό που είναι τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους».

Το συνδικάτο δηλώνει ότι «τα επιχειρησιακά Σωματεία και οι εργαζόμενοι του κλάδου στην Αττική, δε συναινούμε σε καμιά μείωση μισθών και δικαιωμάτων. Στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι όχι μόνο δε θα αφήσουμε να προχωρήσουν οι αντεργατικές μεθοδεύσεις, αλλά θα οργανώσουμε και θα πραγματοποιήσουμε κινητοποιήσεις με όλες τις δυνάμεις μας, σε Ξενοδοχεία και Επισιτισμό, υπερασπίζοντας τις συλλογικές μας συμβάσεις, την επιβίωση των οικογενειών μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ