Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Βήμα συντονισμού ενάντια στις «συμβάσεις» της εξαθλίωσης

Με κοινή διακήρυξη καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου σε οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης

Δράση για να αναλάβουν οι εργάτες την ευθύνη της αντίστασης και αντεπίθεσης στην επιχείρηση κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ να σαρώσουν συλλογικές συμβάσεις, δικαιώματα και να μετατρέψουν τους μισθούς σε... χαρτζιλίκι (όπως σηματοδοτεί και το πολυνομοσχέδιο που ενέκρινε πρόσφατα η Βουλή) σχεδιάζουν οι ταξικές δυνάμεις σε κάθε κλάδο.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση κινούνται ήδη μια σειρά σωματεία σε Επισιτισμό - Τουρισμό - Ξενοδοχεία, μετά από σύσκεψη που έγινε πρόσφατα και ανέδειξε πόσο απαραίτητη είναι ειδικά σήμερα η σφυρηλάτηση της ταξικής συνείδησης και ενότητας των εργαζομένων κατά κλάδο αλλά και συνολικότερα. Ετσι, με κοινή διακήρυξη που εξέδωσαν κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, σωματειακές επιτροπές αλλά και συνδικαλιστές απευθύνονται πλατιά στους εργαζόμενους του κλάδου καλώντας τους να αρνηθούν και να αντιπαλέψουν την αξιοποίηση των «ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων» ως οχήματος για την επιβολή μισθών που θα καταδικάσουν τις εργατικές οικογένειες στην εξαθλίωση.

Το κείμενο, που υπογράφουν οι διοικήσεις των κλαδικών Συνδικάτων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά, οι διοικήσεις των επιχειρησιακών Σωματείων των ξενοδοχείων ATHENS PLAZA, CARAVEL, CROWNE PLAZA, GRAND RESORT LAGONISI, INTERCONTINENTAL, LEDRA MARRIOTT, METROPOLITAN, NOVOTEL, SAINT GEORGE LYCABETUS, STANLEY, TITANIA, ΚΑΖIΝΟ - ΤΕΛΕΦΕΡIΚ - ΞΕΝΟΔΟΧΕIΟ MONT PARNES, οι σωματειακές Επιτροπές των ξενοδοχείων ATHENS MELIA, ROYAL OLYMPIC και εκλεγμένοι συνδικαλιστές των Σωματείων των ξενοδοχείων ASTIR PALLAS, HILTON, έχει ως εξής:

«Οι διοικήσεις των Συνδικάτων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας και Πειραιά, διοικήσεις και συνδικαλιστές 12 επιχειρησιακών σωματείων της Αθήνας και οι επιτροπές στα ξενοδοχεία ROYAL OLYMPIC και ATHENS MELIA, σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε στις 21/12/2010, αποφασίσαμε:

Να καταγγείλουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που επέβαλλε με νόμο την κατάργηση των κλαδικών μας συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση που ήταν προαποφασισμένη από χρόνια απ' όλες τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τη στήριξη σήμερα των κομμάτων ΝΔ και ΛΑΟΣ, παρ' όλες τις επιμέρους διαφωνίες διαδικαστικού χαρακτήρα.

Να απορρίψουμε κάθε απόπειρα μείωσης των μισθών μας με όχημα "ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις" που θα καταργήσουν την κλαδική συλλογική μας σύμβαση, θα μειώσουν δραματικά το εισόδημά μας, εξαθλιώνοντας το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου.

Να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας με πραγματικές αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό - Τουρισμό - Ξενοδοχεία να απορρίψουν τους εκβιασμούς και τις απειλές κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Να δυναμώσουμε το μέτωπο με τους συμμάχους μας μικρούς εμποροβιοτέχνες, φτωχούς αγρότες, τους φοιτητές - μαθητές - σπουδαστές, τις γυναίκες και τους μετανάστες, για να σταματήσουμε τον οδοστρωτήρα των δικαιωμάτων μας, της ίδιας μας της ζωής.

Να οργανωθούμε όλοι στα σωματεία, να αλλάξουμε συσχετισμούς δύναμης όπου κυριαρχούν οι ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που υπονομεύουν τα συμφέροντά μας.

Να κλιμακώσουμε άμεσα τον αγώνα με κινητοποιήσεις μαζικές, αποφασιστικές για να αποκρούσουμε τη βάρβαρη επίθεση και να βάλουμε τα θεμέλια για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα μονοπώλια που ευθύνονται για τη χρεοκοπία του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ