Κυριακή 25 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Το γεράκι βγήκε παγανιά...

ΚΑΪΡΟ.-

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ μετέβη χτες στην Αίγυπτο, αρχικό σταθμό της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, με προφανή στόχο να εξασφαλίσει υποστήριξη από τον αραβικό κόσμο στις κυρώσεις κατά του Ιράκ.

Στο Κάιρο ο Πάουελ επρόκειτο να συναντηθεί με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Αμρ Μούσα, ενώ θα έχει και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Ιγκόρ Ιβανόφ.

Η συνάντηση των δύο ανδρών οργανώθηκε με στόχο να γνωρίσουν αλλήλους και να διερευνήσουν τις θέσεις τους και δεν αναμένεται να σημειωθεί κάποια σημαντική πρόοδος στο μακρύ κατάλογο με τα ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες.

Οι Πάουελ και Ιβανόφ θεωρείται πως θα καταρτίσουν το χρονοδιάγραμμα για την επανεξέταση τελματωμένων διμερών θεμάτων, που αφορούν τον έλεγχο των όπλων και την αντιβαλλιστική άμυνα, το Ιράκ και το Μεσανατολικό.

Οι άλλες στάσεις της 4ήμερης περιοδείας του Πάουελ στη Μέση Ανατολή είναι η Ιερουσαλήμ, η Γάζα, το Αμάν, το Κουβέιτ, η Δαμασκός και το Ριάντ, ενώ πριν την επιστροφή του, την Τρίτη, στην Ουάσιγκτον θα κάνει και μία στάση στις Βρυξέλλες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ