Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2001 - αριθ. φύλλου: 7910

Συνέντευξη Τύπου για την Κοινωνική Ασφάλιση

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, παρουσιάζει σήμερα σε συνέντευξη Τύπου τις «Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για την Κοινωνική Ασφάλιση», στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52, ημιώροφος), στις 12.30 το μεσημέρι.

Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί απ' ευθείας από το ραδιόφωνο του «902». Επίσης θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ στις 1.30 το μεσημέρι, αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων.


ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - KFOR
Εύφλεκτη ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ στην περιοχή

Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας

Εντονη κινητικότητα αυτές τις μέρες για την ευρύτερη περιοχή, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Κ. Πάουελ να περιδιαβαίνει και τους υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ να συσκέπτονται στην «Ευρώπη». Φυσικά, πρόκειται για τις ίδιες δυνάμεις - ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ενωση, KFOR - που επιδιώκουν την παραπέρα διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, ενθαρρύνοντας τις αλβανικές ομάδες, οι οποίες επιτελούν, οργανωμένα, συγκεκριμένο αποσχιστικό σχέδιο στην περιοχή.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών φαίνεται να οδηγούν σε συντονισμένες απόπειρες γενίκευσης της κρίσης στην ΠΓΔΜ και τη Νότια Σερβία, γεγονός που καταγγέλλει και η ηγεσία των Σκοπίων, καθώς διαβλέπει σε εξέλιξη σενάριο γενικότερης αποσταθεροποίησης της χώρας αυτής.

Η ειρήνη στα Βαλκάνια σήμερα συνδέεται σε πολύ μεγάλο βαθμό με τη διαφύλαξη της ακεραιότητας της Γιουγκοσλαβίας και την αποχώρηση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από την περιοχή. Πρόκειται για δυνάμεις, οι οποίες ανάβουν όλο και πιο πολύ τη φωτιά της διαίρεσης και του πολέμου στα Βαλκάνια. Τα παραπάνω τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, κατά τη συνάντησή της με τον αντιπρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας, Γιοβάνοβιτς, που επισκέπτεται τη χώρα μας προσκαλεσμένος του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6  -  9,    20  -  21

Associated Press

ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Κινητοποιήσεις αγροτών στις Βρυξέλλες

Χιλιάδες αγρότες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και άλλες χώρες απέκλεισαν προχτές με τα τρακτέρ τους τη βελγική πρωτεύουσα και το κτίριο στο οποίο συνεδρίαζαν οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ. Αντικείμενο της Συνόδου ήταν οι συνέπειες από το τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει σ' ολόκληρη την Ευρώπη και το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για την προστασία των καταναλωτών, αλλά και για τη στήριξη των παραγωγών.

Αποφάσεις οι υπουργοί δεν πήραν. Οι αγρότες που κατά τη διαδήλωσή τους έριξαν στους υπουργούς ντομάτες και διάφορα είδη ζαρζαβατικών, συνάντησαν πρωτοφανή αγριότητα. Με κλομπ και πυροσβεστικές αντλίες οι κρατούντες προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα ότι τα αφεντικά της ΕΕ, όχι μόνο δεν επιλύουν τα προβλήματα που προκαλεί η εφαρμοζόμενη πολιτική, αλλά δεν ανέχονται καν τις διαμαρτυρίες των θιγόμενων...


ΣΕΛ.  26


ΜΟΛΔΑΒΙΑ
Το Κομμουνιστικό Κόμμα πήρε 50,2% των ψήφων

Μεγάλη νίκη σημείωσε το Κόμμα των Κομμουνιστών της Δημοκρατίας της Μολδαβίας (ΚΚΔΜ) στις βουλευτικές εκλογές, εξασφαλίζοντας περίπου το 50,2% των ψήφων. Το ποσοστό αυτό τους εξασφαλίζει μια άνετη πλειοψηφία, αφού τους δίνει 70 ή 71 έδρες στις 101 του Κοινοβουλίου.


ΣΕΛ.  19
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Ταλαιπωρία για χιλιάδες συνταξιούχους

Τις επιλογές της κυβέρνησης πλήρωσαν και χτες με πολλή ταλαιπωρία, πάνω από 2.000 χιλιάδες συνταξιούχοι που περίμεναν σε ουρές μπροστά στα καταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας για να πάρουν τις συντάξεις τους. Αυξάνονται οι αντιδράσεις για το χαράτσι των 500 δραχμών σε κάθε συνταξιούχο που επιλέγει να παραλάβει ταχυδρομικά τη σύνταξή του


ΣΕΛ.  17
ΑΓΡΟΤΕΣ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις

Τη δική τους αγωνιστική απάντηση στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης δίνουν σήμερα οι αγρότες με κινητοποιήσεις που αναμένεται να γίνουν στο Δρούγο από αγρότες της Φθιώτιδας και της Καρδίτσας, στην Αρτα και στην Καβάλα


ΣΕΛ.  26

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ