Παρασκευή 30 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ρεσιτάλ με ψέματα, υποκρισία και εμπαιγμό

Πετσόκοψε με το ΠΑΣΟΚ μισθούς και συντάξεις και τώρα ο Αντ. Σαμαράς διακηρύττει ότι «είμαστε αντίθετοι σε οριζόντιες περικοπές»!

Ρεσιτάλ υποκρισίας, ψεμάτων και κάλπικων υποσχέσεων αποτέλεσε η χτεσινή ομιλία του Αντ. Σαμαρά στο διαγραμματειακό συντονιστικό όργανο της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας ότι η ψηφοθηρία δεν έχει «ταβάνι». Βασικός στόχος του Αντ. Σαμαρά ήταν να θολώσει τα νερά για τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που θα εφαρμόσει μια κυβέρνηση του μαύρου μετώπου μετά τις εκλογές, τα οποία αναφέρονται σαφώς στο νέο μνημόνιο που έχει υπογράψει και έχει δεσμευτεί εγγράφως ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα.

Προκειμένου λοιπόν να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων, επιστράτευσε απίθανα ψέματα, όπως ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα κόψει από τις σπατάλες του Δημοσίου προκειμένου να μην κόψει κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις, επαναφέροντας το χρεοκοπημένο ιδεολόγημα της «επαναδιαπραγμάτευσης» και των «ισοδύναμων μέτρων». Θέτοντας ο ίδιος το ερώτημα «εσείς από πού θα κόψετε;», τον Ιούνη, απάντησε: «Περικοπές σπατάλης, όχι οριζόντιες περικοπές. Περικοπές σπατάλης και από ισοδύναμα μέτρα που... θα βρούμε»!..

Η φαιδρότητα των επιχειρημάτων καταδείχθηκε αμέσως μετά, όταν επικαλέστηκε τα δελτία ειδήσεων και τις «αποκαλύψεις» για τα κυκλώματα, για να δείξει «το πόσο μεγάλη είναι η σπατάλη» (!), ενώ δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι από κει μπορεί να «εξοικονομηθούν» 18,4 δισ., όπως είχε προτείνει στο «Ζάππειο 2». Η αλήθεια είναι ότι με τον όρο «σπατάλη», ο πρόεδρος της ΝΔ εννοεί τις συντάξεις, τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, καθώς και το λεγόμενο «μισθολογικό κόστος» στο Δημόσιο, αφού αυτά είναι που θα σφαγιαστούν άγρια μετά τις εκλογές, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 11,5 δισ. του μνημονίου.

Προσβάλλοντας βάναυσα τη νοημοσύνη ακόμα και των ψηφοφόρων της ΝΔ, επανέλαβε ότι «είμαστε αντίθετοι σε οριζόντιες περικοπές, σε μέτρα δηλαδή τα οποία μειώνουν μισθούς και συντάξεις», λες και δεν ήταν η ΝΔ που προσυπέγραψε μαζί με το ΠΑΣΟΚ τη σφαγή των κατώτατων μισθών κατά 22% και 32%, των επικουρικών συντάξεων από 10-20% και των κύριων συντάξεων 12% πάνω από τα 1.300 ευρώ, ενώ τα ειδικά μισθολόγια θα περικοπούν κατά 10% τον Ιούνη.

Παρ' όλα αυτά, δεν δίστασε να πουλήσει και πάλι παραμύθια για διαπραγμάτευση - την οποία, να σημειωθεί, ότι απαγορεύει ρητά η δανειακή σύμβαση που ψήφισε και η ΝΔ -, δηλώνοντας ότι «το διακηρύξαμε παντού και διαπραγματευόμαστε σκληρά σε κάθε στιγμή εναντίον τέτοιων (σ.σ. οριζόντιων) μειώσεων». Ψευδόμενος συνειδητά και ασύστολα ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει ρητή δέσμευση για τη μείωση των συντάξεων, υπάρχει δέσμευση να δούμε τη μακροχρόνια χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων».

Στο μνημόνιο όμως αναφέρεται ρητά ότι μέχρι τον Ιούνη του 2012, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των προγραμμάτων δημόσιας δαπάνης «που θα επικεντρωθεί σε συντάξεις και κοινωνικές μεταβιβάσεις», ενώ θα ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος με στόχο την καθιέρωση της «ατομικής σύνταξης». Ολα αυτά τα παρέβλεψε ο πρόεδρος της ΝΔ και ολοκληρώνοντας την κοροϊδία υποσχέθηκε «πόρους από τη δημόσια περιουσία» για τα ασφαλιστικά ταμεία και «ισοδύναμα μέτρα που επεξεργαζόμαστε (!) για να αυξηθούν οι κατώτατες συντάξεις, όπως είχαμε υποσχεθεί» (!).

Στο ίδιο μήκος επανέλαβε τα φούμαρα για κατάργηση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ και της αντικατάστασής του από νέο ισοδύναμο ενιαίο φόρο τύπου ΕΤΑΚ, δίχως όμως να πει τίποτα συγκεκριμένο. Φυσικά, δεν παρέλειψε να μπει επικεφαλής στο κυνήγι των μεταναστών και πρόσφερε πλήρη κάλυψη στη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης «μακριά από τις πόλεις και τις γειτονιές» της Αθήνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο δρόμο του αγώνα(2012-07-19 00:00:00.0)
Βαρέλι δίχως πάτο για τις ανάγκες του κεφαλαίου(2012-07-19 00:00:00.0)
Απατηλή «ανακούφιση»(2012-05-31 00:00:00.0)
Λένε ψέματα στο λαό(2012-04-21 00:00:00.0)
Ψηφοθηρεί με κοροϊδία και απειλές(2012-04-10 00:00:00.0)
Κάλεσμα στη ΝΔ για νέα συγκυβέρνηση(2012-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ