Παρασκευή 30 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Κουρνιαχτός» συγκάλυψης των περικοπών πρόνοιας

Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σχεδιάζει με την τρόικα την κατάργηση των επιδομάτων πρόνοιας και να δίνει ένα εξευτελιστικό ποσό για όσους ζουν κάτω απ' το όριο φτώχειας - με κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης - έρχεται το υπουργείο Υγείας να σηκώσει τον «κουρνιαχτό» της επιστροφής των επιδομάτων πρόνοιας απ' τους λεγόμενους «ανάπηρους μαϊμού», που δημιούργησαν με τη διαχρονική πολιτική τους οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης.

Χτες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον Κανονισμό Ασφάλισης του ΙΚΑ η οποία προβλέπει ότι το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) θα «συνάπτει συμβάσεις έργου με τρίτους, δικηγόρους, ορκωτούς ελεγκτές, δικηγορικές και ελεγκτικές εταιρείες, στους οποίους θα αναθέτει τον επανέλεγχο και περαιτέρω έλεγχο περιπτώσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί η παράνομη διάθεση κονδυλίων υγείας και πρόνοιας, να προσδιοριστούν οι υπόχρεοι προς επιστροφή των παρανόμως και αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, να πραγματοποιηθεί καταλογισμός σε βάρος των υπόχρεων και η με κάθε μέσο δικαστική διεκδίκηση της έντοκης επιστροφής των βεβαιωθέντων ποσών και αναζήτηση ποινικών και αστικών ευθυνών».

Στην παρέμβασή του στη χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους τόνισε: «Εχετε, αναγάγει σε κυρίαρχο θέμα την υπόθεση αφού είναι πιασάρικο στα ΜΜΕ για αυτούς που λέτε ανάπηρους - μαϊμού. Να τιμωρηθούν, να επιστρέψουν τα χρήματα, να τιμωρηθούν και αυτοί που τους έδωσαν τα σχετικά πιστοποιητικά αλλά και οι διάφοροι πολιτευτές που έχουν κυβερνήσει με αυτόν τον τρόπο, με το ρουσφέτι και τη ρεμούλα για να εξασφαλίσουν ψήφους». Μάλιστα, υπενθύμισε στον παριστάμενο υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη ότι πριν από δύο μήνες σε Επίκαιρη Ερώτησή του για τον κανονισμό ελέγχου της αναπηρίας είχε καταγγείλει ότι με πρόσχημα ότι έπρεπε όλοι οι δικαιούχοι να περάσουν από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας κόπηκαν (για παράδειγμα στην Κέρκυρα) σε όλους τα επιδόματα με αποτέλεσμα ακόμα και καρκινοπαθείς να μην παίρνουν το επίδομα.

Το υπουργείο, κατέληξε, στην ουσία σκοπεύει στο να φύγουν από τη ζωή αρκετοί υπερήλικες πριν περάσουν από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ