Παρασκευή 30 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Διαδήλωσαν για δωρεάν Υγεία και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία

Να μη μείνει καμιά οικογένεια χωρίς περίθαλψη διεκδίκησαν διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό» και πορεία σε παράρτημα του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) έκαναν χτες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και σε δομές Πρόνοιας, μαζί με άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. Στην κινητοποίηση καλούσαν το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο στα πλαίσια της στάσης εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.) σε όλο το δημόσιο τομέα με αιχμή την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας.

Σε μια περίοδο που τα αποθεματικά των νοσοκομείων «κουρεύονται» και οι προϋπολογισμοί τους είναι ήδη συρρικνωμένοι, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πληρώνουν όλο και περισσότερα και οι υπηρεσίες Υγείας να παίρνουν τον κατήφορο, οι διαδηλωτές απαίτησαν - ανάμεσα σε άλλα: Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και να μη μείνει κανένας άνεργος ή ανασφάλιστος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως επίσης και να καλυφθούν άμεσα από το κράτος το 100% των απωλειών των νοσοκομείων, των προνοιακών ιδρυμάτων και των ασφαλιστικών ταμείων από το «κούρεμα».

Στις δραματικές συνέπειες για ασθενείς, ασφαλισμένους και εργαζόμενους που έχει η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και το «κούρεμα», καθώς και οι πετσοκομμένες παροχές Υγείας του ΕΟΠΥΥ αναφέρθηκε ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Επίσης υπογράμμισε πως οι ειδικευόμενοι γιατροί του «Ευαγγελισμού» και του 3ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ (σ.σ. συγχωνεύτηκε με τον «Ευαγγελισμό») παραμένουν απλήρωτοι. Ταυτόχρονα αναδείχθηκε η ανάγκη να γίνει το ζήτημα της Υγείας - Πρόνοιας υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Motion Team

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στη συνέχεια, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για δωρεάν Υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία» και «Οχι απολύσεις και στην εφεδρεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με πορεία στο παράρτημα του ΕΟΠΥΥ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στην πύλη του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια αποκλεισμό των ταμείων πραγματοποίησαν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας, μαζί με μέλη των Λαϊκών Επιτροπών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ενημέρωσαν τους υγειονομικούς ότι οι οργανισμοί με τις απολύσεις και το κλείσιμο των τμημάτων είναι έτοιμοι και θα ανακοινωθούν μετά τις εκλογές. Κάλεσαν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα, μαζί με το ΠΑΜΕ, να κλιμακώσουν τον αγώνα για να εμποδίσουν την εφαρμογή των μέτρων, να δυναμώσουν το μέτωπο που θα ανοίξει το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org