Σάββατο 17 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Αφοβα με το ΚΚΕ

«Οι επερχόμενες εκλογές μπορούν να γίνουν όπλο στα χέρια του λαού, με την προϋπόθεση να φτάσει στην κάλπη έχοντας αποτινάξει κάθε ίχνος απ' τα εκφοβιστικά, τρομοκρατικά διλήμματα που θα του θέσουν, αποφασισμένος να τιμωρήσει τους ενόχους για όλα όσα βιώνει και να ενισχύσει καθοριστικά το ΚΚΕ. Να δώσει αποστομωτική απάντηση στο χυδαίο αντικομμουνισμό, αποκαλυπτικό του φόβου της άρχουσας τάξης απέναντι στο ΚΚΕ, στην πρότασή του, στην απήχησή της, "χαστούκι" στους φορείς του.

Απόφαση για υποταγή ή αντίσταση

(...) Ο λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει αν την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχει απέναντί του μια κυβέρνηση (...) οδοστρωτήρα που θα κινηθεί να ισοπεδώσει ό,τι του απέμεινε (...) ή, αν θα ισχυροποιήσει το ΚΚΕ, που θα αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή ενός πιο ισχυρού από τα πριν κινήματος, ώστε να αποτελέσει αυτό δύναμη αποτροπής των χειρότερων που έρχονται, δύναμη ρήξης και ανατροπής, "σκαπανέα" πραγματικών αλλαγών προς όφελος του λαού. Οσο πιο ισχυρό το ΚΚΕ, τόσο πιο αδύναμη η κυβέρνηση της επόμενης μέρας, αυτή που θα κληθεί, με όποια σύνθεση, αλλά σίγουρα με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., όψιμων "αντιμνημονιακών" δυνάμεων, να υλοποιήσει ένα νέο βάρβαρο πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέες απολύσεις, νέα φοροεπιδρομή στο ήδη πενιχρό εργατικό λαϊκό εισόδημα.

χωρίς αυταπάτες

Ο λαός καλείται να γίνει αυτός το φόβητρο για τις δυνάμεις που θέλουν να τον φοβίσουν, να τον εξαθλιώσουν για να σωθούν τα μονοπώλια. Να καταδικάσει εκείνα τα κόμματα που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε ένα προς ένα τα μέτρα που τον οδήγησαν στη φτώχεια και την ανέχεια. Να γυρίσει την πλάτη σε δυνάμεις που στα λόγια διαφωνούν με τα "μνημόνια", στην πράξη όμως δηλώνουν ότι θα "τιμήσουν" την υπογραφή των προηγούμενων κυβερνήσεων. Να απορρίψει προτάσεις όπως αυτές των δυνάμεων του οπορτουνισμού που τον βάζουν να κυνηγάει χίμαιρες, με υποσχέσεις για αναδιαπραγμάτευση των συμφωνηθέντων και ακύρωση των αντιλαϊκών μέτρων, την ώρα που υποβάλλουν τα σέβη τους στην εξουσία των αστών και στην ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία που τα επέβαλαν

Αφετηρία για το δρόμο του λαού

(...) Υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός που δείχνει με την πολιτική του πρόταση το ΚΚΕ. Οι εκλογές μπορούν να γίνουν η αφετηρία συγκέντρωσης δυνάμεων που θα τον πορευτούν, παρεμποδίζοντας την νέα κυβέρνηση να προωθήσει αντιλαϊκά μέτρα, διεκδικώντας λύσεις που κοιτάνε μπροστά, προς το μέλλον της εργατικής λαϊκής εξουσίας» (από το κύριο άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο κόσμος του αθλητισμού να μετατρέψει την πείρα του σε «όπλο» για τους αγώνες που έχουμε μπροστά, με ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές (2023-05-13 00:00:00.0)
Μερικά χρήσιμα συμπεράσματα για τη δουλειά μας στις νέες συνθήκες (2015-04-04 00:00:00.0)
Υπόθεση του λαού να οργανώσει την αντεπίθεση (2012-09-09 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-06-10 00:00:00.0)
Σαφής η άνοδος του ΚΚΕ (1996-09-24 00:00:00.0)
Οι εκλογές να γίνουν αφετηρία νέων αγώνων (1996-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ