Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11211

«ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Αύριο στις 12 το μεσημέρι το αγωνιστικό «παρών» στο Κιλελέρ

ΣΕΛ.  19
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αν ο λαός δεν αναδειχτεί στο αντίπαλο δέος, μετά τις εκλογές θα μετράει νέες απώλειες

ΣΕΛ.  7   -   9

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ ενάντια στη δανειακή σύμβαση
  • Αθήνα στο Σύνταγμα στις 6.30 μ.μ.
  • Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 7 μ.μ.
  • Συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας

MotionTeam

Πάρτε μέρος στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ την Τρίτη 20 Μάρτη που η Βουλή συζητάει τη δανειακή σύμβαση - λαιμητόμο. Να υψώσουμε φωνή αντίθεσης και καταδίκης σε μια συμφωνία που υποθηκεύει τη ζωή του λαού για πάνω από 30 χρόνια. Τώρα με το ΚΚΕ! Στους καθημερινούς αγώνες και στις εκλογές. Να παρεμποδίσουμε την καταστροφή του λαού, με οδηγό και προοπτική την ανατροπή της εξουσίας - δικτατορίας των μονοπωλίων. Λαός κυρίαρχος είναι ο λαός κάτοχος του πλούτου που παράγει. Εξω από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  3

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Από τη Δευτέρα 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Στους ντόκους κατεβαίνουν από τη Δευτέρα 19 Μάρτη οι ναυτεργάτες με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, για να αποκρούσουν την επίθεση που συντρίβει το σύνολο των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και προωθεί στα πλοία τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία.


ΣΕΛ.  15

Μας γυρνάνε στο μεσαίωνα

Η νέα δανειακή σύμβαση που θα ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, υποθηκεύει τη ζωή του λαού για πάνω από 30 χρόνια. Γυρνάνε στο μεσαίωνα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για τα κέρδη του κεφαλαίου, για τη σωτηρία των μηχανισμών της λειτουργίας του. Φορτώνουν στο λαό απίστευτα βάσανα και φτώχεια, καταδικάζουν τους εργαζόμενους, τα παιδιά τους, στην ανεργία και στην εξαθλίωση. Από τα δάνεια ούτε ευρώ δε θα χρησιμοποιηθεί για λαϊκές ανάγκες. Ολα και ακόμη περισσότερα που θα πάρουν με την αφαίμαξη του λαού (έρχονται νέα άγρια μέτρα τον Ιούνη), θα δοθούν στους πιστωτές για το χρέος. Αποδεικνύεται τεράστιο ψέμα, μεγάλη απάτη, το δίλημμα «αντεργατικά μέτρα για να πάρουμε τα δάνεια και να μη χρεοκοπήσουμε, να πληρώνουμε μισθούς συντάξεις, κοινωνικές παροχές, να στηριχτεί η Υγεία, η Παιδεία κλπ». Αυτή λοιπόν τη συμφωνία, που έχει τις υπογραφές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, εκπροσώπων της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ, ο λαός όχι μόνο δεν πρέπει να τη σεβαστεί, αλλά πρέπει να την αντιπαλέψει και να την ανατρέψει. Υπάρχει λύση με λαϊκή συμμαχία, αντεπίθεση και ισχυρό ΚΚΕ.



ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δε θα περάσει

ΣΕΛ.  15
ΛΕΤΟΝΙΑ
Μαθήματα «πατριωτισμού» στα σχολεία από τα SS

ΣΕΛ.  20
Δράσεις ενάντια στα ναρκωτικά

ΣΕΛ.  13
ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
Διαπραγματεύσεις για μείωση των μισθών

ΣΕΛ.  16
ΒΟΛΟΣ
Δυναμικό μήνυμα από το προχτεσινό συλλαλητήριο

ΣΕΛ.  28
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Νέα συνέλευση των εργατών σήμερα

ΣΕΛ.  15
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η σύσκεψη με μαθητές ΕΠΑΛ

ΣΕΛ.  12
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Την Πέμπτη το αγωνιστικό ραντεβού για τα ΤΕΙ

ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΖΩΝΗ
Τσάκισαν και τη νέα επιχείρηση τρομοκρατίας

Συγκυβέρνηση και εργοδοσία προσπάθησαν με δυνάμεις καταστολής και εισαγγελείς να ανακόψουν τον αγώνα ενάντια στα μεροκάματα πείνας. Στόχος τους, να ανακοπούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που συνεχίζουν οι εργαζόμενοι σε όσες επιχειρήσεις δεν έχουν υπογράψει την Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.


ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ