Σάββατο 17 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Δυναμικό μήνυμα από το προχτεσινό συλλαλητήριο

Συγκέντρωση υλικής βοήθειας στους απεργούς του νομού οργανώνει σήμερα η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ

Στιγμιότυπο από την προχτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την προχτεσινή κινητοποίηση
Συλλαλητήριο αγωνιστικής συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων στα δύο εργοστάσια του «Ομίλου Λεμονιά», ΜΕΚ και ΒΕΚ, (χτες έκλεισαν 13 μέρες απεργίας), αλλά και γενικότερα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους κλάδους του μετάλλου και των τροφίμων που γίνονται αυτό το διάστημα, οργάνωσαν, προχτες το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου του Βόλου, το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και το Σωματείο Εργαζομένων στην «Κόκα - Κόλα».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο είχε απευθύνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, η οποία, ταυτόχρονα, καλεί τους εργαζόμενους του Βόλου, τα Σωματεία τους, τους μαζικούς φορείς να σταθούν στο πλάι των απεργών και να στηρίξουν την προσπάθεια του Συνδικάτου και του Σωματείου για υλική βοήθεια προς τους απεργούς, η οποία θα συγκεντρωθεί σήμερα Σάββατο 17 Μάρτη στο ΕΚΒ, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Στο συλλαλητήριο, χαιρέτισαν ο Κυρ. Κουκούλης, εκπρόσωπος των απεργών των δύο εργοστασίων και ο Λ. Τσελέπης, πρόεδρος του Σωματείου της «Κόκα - Κόλα». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κ. Στεργίου, Γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου, ο οποίος επεσήμανε: «Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την απλήρωτη δουλειά, με την εκ περιτροπής εργασία και τη μερική απασχόληση, να δουλεύουμε όποτε και για όσο θέλει ο εργοδότης. Δεν πρέπει να περάσει η σφαγή των μισθών και των συμβάσεων. Οι εργάτες δεν πρέπει να υποχωρήσουν ούτε ένα χιλιοστό πίσω από τις θέσεις τους. Ούτε ένα ευρώ μείωση σε μισθούς και μεροκάματα. Επιβάλλεται να υπερασπίσουμε με κάθε μέσο, με κάθε κόστος τις Συλλογικές Συμβάσεις. Γιατί η παραμικρή υποχώρηση σήμερα, μπροστά στη βάρβαρη επίθεση, θα σημάνει μια νέα βαρβαρότητα, χωρίς τέλος, για πολλά χρόνια στο μέλλον».

Να σημειώσουμε ότι το Συνδικάτο έχει αποφασίσει την κήρυξη Πανμαγνησιακής απεργίας στον κλάδο του Μετάλλου, με ανοιχτή ημερομηνία, ενώ στη Γενική Συνέλευσή του, που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη, έξω από τα εργοστάσια ΜΕΚ και ΒΕΚ και στην οποία παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν τα Σωματεία ΚΟΝΤΙ, ΒΕΜΕΚΕΠ, ΒΜΤ, καθώς και αρκετοί συνδικαλιστές από διάφορα εργοστάσια, εγκρίθηκε ψήφισμα, στο οποίο, ανάμεσα τα άλλα, αναφέρεται: «Θα δυναμώσουμε την αλληλεγγύη και τη βοήθειά μας στους απεργούς εργάτες του Λεμονιά και θα προσπαθήσουμε τη φλόγα του αγώνα να τη μεταλαμπαδεύσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς στον κλάδο του Μετάλλου... Με όλες μας τις δυνάμεις θα παλέψουμε για να εμποδίσουμε την ισοπέδωση και την κατάργηση των Συμβάσεων εργασίας, την εφαρμογή των άθλιων αντεργατικών νόμων και Υπουργικών Αποφάσεων της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και των συμμάχων τους... Καλούμε τους μεταλλεργάτες, την οργή και το θυμό τους για την αντιλαϊκή πολιτική, να τη μετατρέψουν σε οργανωμένη πάλη, να μπουν στη μάχη του αγώνα, να εγκαταλείψουν τις πολιτικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. που στηρίζουν τις επιλογές του κεφαλαίου, ψηφίζουν μνημόνια, νόμους και άλλα άθλια, βάρβαρα μέτρα, που στέλνουν στην κόλαση τους εργάτες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλαλητήριο ενάντια στην καρκινογόνα καύση σκουπιδιών(2018-05-04 00:00:00.0)
Ο αγώνας έφερε αποτέλεσμα(2012-04-25 00:00:00.0)
Με τους εργαζόμενους στη ΜΕΚ και στην ΚΟΝΤΙ(2012-03-30 00:00:00.0)
Ομιλίες της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ(2012-03-27 00:00:00.0)
Κατέθεσαν αγωγή για να βγει παράνομη η απεργία(2012-03-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ