Πέμπτη 8 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σκόπιμη διαστρέβλωση από τα αστικά ΜΜΕ...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ κι εμείς! Γιατί στήνονται έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ τα τηλεοπτικά κανάλια και μας παρουσιάζουν κάθε μέρα εικόνες με ουρές και αγανάκτηση;

Αν αυτό που θέλουν είναι να «βρίσκονται δίπλα στον πολίτη» - όπως όλα δηλώνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - μήπως θα έπρεπε να μεταδίδουν κάτι διαφορετικό από αυτό που μεταδίδουν;

Γιατί μας λένε ότι το μεγάλο πρόβλημα σε αυτή την υπόθεση είναι η προχειρότητα του κρατικού μηχανισμού και πως δεν έχει καταλάβει ο κόσμος αν και πώς μπορεί να πληρώσει και τι!

Τους διαβεβαιώνουμε -αν και το ξέρουν αλλά δε θέλουν να το πουν- ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι το ...χαράτσι αυτό καθεαυτό. Ο κόσμος εξοργίζεται γιατί του κόβουν το μισθό, τα δικαιώματα και στο τέλος τον ταράζουν και στη φορολογία.

Να είναι σίγουροι επίσης πως ακόμη και αν η χώρα είχε τους τέλειους εισπρακτικούς μηχανισμούς και κάποιος ευγενής κύριος ή κυρία έρχονταν στο σπίτι του καθενός για να εισπράξει παράλογους φόρους πάλι εξοργισμένος θα ήταν ο κόσμος.

Γενικότερα, το να μας «πλασάρουν» τα φαινόμενα φτώχειας και ανέχειας με τόσο ...ειδησεογραφικό οίστρο ας ξέρουν ότι δε λέει τίποτε. Γιατί τα φαινόμενα - πώς να το κάνουμε - έχουν αιτίες. Οι καταστάσεις έχουν αυτούς που ωφελούνται και αυτούς που πλήττονται.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ομως αυτά ακριβώς είναι που θέλουν να αποκρύψουν τα κανάλια -ή για την ακρίβεια οι ιδιοκτήτες τους - πίσω από ένα μανδύα ...ατελείωτης όσο και υποκριτικής ευαισθησίας.

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΑΝΤΕΣ ανακάλυψαν τους ιδιώτες αποταμιευτές που αποταμίευσαν σε ελληνικά ομόλογα και κινδυνεύουν. Λες και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αυτή την χώρα. Λες και δεν έχει προηγηθεί το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου το 1999 και το 2000.

Αλλωστε, τι αταίριαστο υπάρχει σε αυτό; Οταν ακολουθείται μια πολιτική που ευθέως και χωρίς περιστροφές και προσχήματα παίρνει χρήματα από το λαό για να τα δώσει κατευθείαν στα μονοπώλια το «κούρεμα» των αποταμιευτών μοιάζει ...αυτονόητο.

Αντε να κάνουν το πολύ πολύ κανένα κολπάκι για να διατηρήσουν κάποια ...κορόιδα στο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ