Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Δυο τραυματίες από έκρηξη

Δυο μέλη εργολαβικού συνεργείου τραυματίστηκαν την Κυριακή όταν σημειώθηκε έκρηξη στην ηλεκτροκάμινο Νο1

Δύο νέα εργατικά ατυχήματα σημειώθηκαν την Κυριακή στη ΛΑΡΚΟ, απόρροια της διοικητικής αδιαφορίας για τις συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Τα ατυχήματα έγιναν όταν η έκρηξη - εκτόνωση της ηλεκτροκαμίνου νούμερο 1 προκάλεσε εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια δύο εργαζομένων - προσωπικό εργολάβου - οι οποίοι μεταφέρθηκαν αμέσως στο ΚΑΤ όπου και παρέμειναν μέχρι χθες.

Το συμβάν επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τις καταγγελίες που κατά καιρούς έχουν γίνει από το σωματείο εργαζομένων και ιδιαίτερα από το συνδυασμό «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο». Οι καταγγελίες αυτές καταδεικνύουν ως υπεύθυνο την αντεργατική κυβερνητική πολιτική που επιβάλλει την εντατικοποίηση, την αύξηση της παραγωγικότητας και της έντασης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, αψηφώντας ακόμα και την ανθρώπινη ζωή.

Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο Γ. Ρούσης, γενικός γραμματέας του σωματείου εργαζομένων, η διορισμένη διοίκηση της εταιρίας, «ακολουθώντας τις κυβερνητικές επιλογές για την παράδοση της ΛΑΡΚΟ στις πολυεθνικές του κλάδου, επιδιώκει τη συρρίκνωση του προσωπικού, την επέκταση των εργολαβιών, την εντατικοποίηση της παραγωγής και την ένταση της εκμετάλλευσης. Στην περίπτωση των εργολάβων τοποθετούνται ανειδίκευτοι εργάτες με αποτελέσματα σαν και αυτό της Κυριακής, που από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα. Σε αυτή την πολιτική η κυβέρνηση και η διοίκηση έχουν συνοδοιπόρους τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες του σωματείου, την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ. Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους σε αγώνα για να μην περάσει η διετής σύμβαση και η εργασιακή ειρήνη, να αγωνιστούμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την ασυδοσία, ώστε να μην κατεδαφιστεί το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης και υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ