Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΟΥΤΡΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
Να επαναλειτουργήσουν με ιδιοκτήτη το δημόσιο

Ερώτηση του ΚΚΕ για την επαναλειτουργία των Λουτρών

Το θέμα της επαναλειτουργίας των Λουτρών Κυλλήνης με ιδιοκτησιακό καθεστώς έναν ενιαίο δημόσιο φορέα θέτουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Π. Κοσιώνης και Σπ. Στριφτάρης, σε Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Υγείας - Πρόνοιας και Ανάπτυξης.

Οι βουλευτές επισημαίνουν στο κείμενο της Ερώτησης ότι η κυβέρνηση, εναρμονισμένη με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ξεπούλησε τα Λουτρά Κυλλήνης στην πολυεθνική TU1, μέσω της «Grecotel» του ομίλου Δασκαλαντωνάκη. Αμέσως μετά την εκποίηση, συνεχίζουν, η πολυεθνική έβαλε λουκέτο στα Λουτρά, προσφέροντας «μαζί με την κυβέρνηση στους εργαζόμενους της περιοχής την ανεργία και στο Νομό Ηλείας την αναπτυξιακή εγκατάλειψη», με αποτέλεσμα, ιδιαίτερα, στους Δήμους Βαρθολομιού και Κυλλήνης οι επαγγελματοβιοτέχνες, καταστηματάρχες και ενοικιαστές δωματίων να βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί η οικονομία της περιοχής είχε δομηθεί στη βάση της λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι το σύνολο των μισθωμάτων που θα καταβάλλει ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη για 45 χρόνια είναι πολύ χαμηλότερα από την αξία των ακινήτων, γεγονός που δείχνει ότι πρόκειται για ξεπούλημα - σκάνδαλο.

Οι βουλευτές καταλήγοντας ερωτούν τους υπουργούς:

«Αν η κυβέρνηση θα καταγγείλει τη σύμβαση με την "Grecotel - TU1" σε βάρος του ομίλου Δασκαλαντωνάκη.

Αν η κυβέρνηση προτίθεται να συγκροτήσει έναν ενιαίο δημόσιο φορέα. που στα πλαίσια του σύγχρονου συστήματος θα θέσει τα Λουτρά Κυλλήνης σε άμεση λειτουργία, προσφέροντας εργασία στους κατοίκους της περιοχής και δωρεάν υγεία - περίθαλψη στους ασθενείς επισκέπτες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ