Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατά του «Κώδικα Ναρκωτικών»

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις απέναντι στο νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών» που αποποινικοποιεί τη χρήση, διακίνηση, προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης και ιδιωτικοποιεί την πρόληψη, απεξάρτηση, κοινωνική επανένταξη, υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων - ΟΑΕΕ καταδικάζει με ανακοίνωσή της το νομοσχέδιο. «Η γενιά της Αντίστασης, που με το χωνί της ΕΠΟΝ βροντοφώναξε "όχι στο χασίς, αλλά εκπολιτισμό στη νεολαία", μαζί με τις γενιές που έχτισαν τη μεταπολεμική Ελλάδα για να ζήσουν τα παιδιά μας, καταγγέλλουμε ότι οι υποστηρικτές αυτού του νομοσχεδίου θέλουν ναρκωμένη τη συνείδηση των νέων για να μη διεκδικούν, να μην παλεύουν, να μην αντιδρούν», αναφέρει και σημειώνει ότι θα συμβάλει στην κοινή δράση όλων των κοινωνικών δυνάμεων που θέλουν να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική.

Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και την προσπάθειά της να νομιμοποιήσει τη «ναρκωκουλτούρα». «Αγωνιζόμαστε για την πραγματική απελευθέρωση της τάξης μας από όλα τα δεσμά των καπιταλιστών. Δε χαρίζουμε τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών της τάξης μας σε κανέναν», αναφέρεται.

Συσκέψεις - εκδηλώσεις

Πλατιά σύσκεψη καταδίκης του επικίνδυνου νομοσχεδίου νομιμοποίησης των ναρκωτικών οργανώνουν δεκάδες φορείς στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Οικογένειας Θεραπευτικού Προγράμματος «ΙΘΑΚΗ» (Συγγρού 4, 2ος όροφος). Οι φορείς που καλούν τη σύσκεψη είναι: Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) - Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Οικογένειας και Φίλων ΘΠ ΙΘΑΚΗ - Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών ΙΕΚ, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης - μέλη της ΟΓΕ, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων και Μικρών Εμπόρων, ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων.

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης από κοινού με συλλόγους γονέων των δυο νησιών προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας και καταδίκης του δολοφονικού νομοσχεδίου, σήμερα Πέμπτη, στη 1.30 το μεσημέρι, στα γραφεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) καλεί νέους και εργαζόμενους να παραβρεθούν μαζικά, σήμερα Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων για το θέμα αυτό.

Συζήτηση - σύσκεψη με θέμα: «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - Οργανώνουμε τη δράση μας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο» θα πραγματοποιήσει το παράρτημα Ν. Ιωνίας του ΕΣΥΝ, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο (Πατριάρχου Ιωακείμ 4 - πλατεία Αγ. Γεωργίου, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητες ενάντια στα ναρκωτικά(2012-04-03 00:00:00.0)
«Οχι» στον «Κώδικα Ναρκωτικών»(2012-02-04 00:00:00.0)
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατά του «Κώδικα Ναρκωτικών»(2012-02-03 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη(2012-01-28 00:00:00.0)
Αντιδράσεις στο επικίνδυνο ναρκω-νομοσχέδιο(2012-01-26 00:00:00.0)
«Ναρκοθετούν» την κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων(2010-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ