Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Για τους θανάτους εργαζομένων σε εργοστάσια επισκευής αρμάτων μάχης

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

Στους θανάτους από καρκίνο εργαζομένων σε στρατιωτικά εργοστάσια που επισκευάζουν άρματα μάχης επανήλθε το ΚΚΕ, με δεύτερη, Επίκαιρη αυτή τη φορά, Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Νίκος Γκατζής για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: «Μετά τις καταγγελίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ότι οι θάνατοι από καρκίνο εργαζομένων στα στρατιωτικά εργοστάσια επισκευής αρμάτων μάχης στο 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (ΠΕΒ) στο Βελεστίνο και στο 303 ΠΕΒ στη Λάρισα, μπορεί να οφείλεται σε μόλυνσή τους από ραδιενέργεια ή άλλα τοξικά υλικά, έντονη είναι η ανησυχία των εργαζομένων στα εργοστάσια και γενικότερα των κατοίκων της περιοχής.

Με δεδομένο και καταγγελίες, που είχαν δημοσιευτεί πρόσφατα, ότι στα εργοστάσια μεταφέρεται μεγάλος αριθμός οχημάτων που χρησιμοποιεί η ελληνική δύναμη του ΝΑΤΟικού στρατού κατοχής στο Κόσσοβο, όπου γίνονται από τους τεχνικούς του 303 ΠΕΒ οι απαραίτητες ανακατασκευές ή αποσύρονται οριστικά μέχρι να εκποιηθούν σε δημοπρασίες.

Ερωτάται ο κ. υπουργός εάν έχουν ερευνηθεί οι παραπάνω καταγγελίες και τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την προστασία των εργαζομένων στα στρατιωτικά εργοστάσια και γενικότερα των κατοίκων της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ