Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεκρέμαστοι οι εργαζόμενοι στην «Εξουσία»

Σε κατάσταση πλήρους αβεβαιότητας, για το «τι μέλλει γενέσθαι» μετά το κλείσιμο της εφημερίδας «Εξουσία», βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα, αφού, παρά τις υποσχέσεις, στα λόγια, του εκδότη Μ. Ανδρουλιδάκη, δεν υπάρχει καμιά εγγύηση διασφάλισης των εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων τους στη συνέχεια...

Την ανησυχία τους αυτή εξέφρασαν οι εργαζόμενοι σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, στην αίθουσα της Ενωσης μετά από πρόσκληση της ΕΣΗΕΑ. Ενώ, και μετά από συνάντηση που είχε, το απόγευμα, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στα γραφεία της «Εξουσίας» με τη διεύθυνση (εκδότης, Μ. Ανδρουλιδάκης και Θ. Καρτερός, διευθυντής), παραμένουν τα ερωτηματικά για την τύχη των εργαζομένων σ' αυτήν. Δεν υπήρξαν δεσμευτικές απαντήσεις για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ο Μ. Ανδρουλιδάκης, απλώς, υποσχέθηκε να στείλει στην ΕΣΗΕΑ - αφού συμβουλευτεί τους δικηγόρους του... - γραπτή διαβεβαίωση της πρόθεσής του για έκδοση νέας εφημερίδας στην οποία θα απορροφηθεί όλο το προσωπικό με όλα τα δικαιώματά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως καθώς οι εργαζόμενοι δεν πείθονταν, το ρόλο του κυματοθραύστη της οργής τους ανέλαβε ο διευθυντής της «Εξουσίας» Θ. Καρτερός, ο οποίος πρόβαλε... την «προσωπική του εγγύηση» για λογαριασμό του εργοδότη! Το πόσο αξιόπιστες, βέβαια, μπορεί να είναι τέτοιες «προσωπικές διαβεβαιώσεις» φαίνεται από το γεγονός ότι ο Θ. Καρτερός, την προηγούμενη που έκλεισε η εφημερίδα, διαβεβαίωνε το ΔΣ της Ενωσης πως δεν πρόκειται να κλείσει η «Εξουσία»! Η συνάντηση ενημέρωσης των εργαζομένων από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στα γραφεία της εφημερίδας, χτες το βράδυ μετά τη συνάντηση με την εργοδοσία, ήταν επεισοδιακή, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε εγρήγορση ενόψει των εξελίξεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ