Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στα συλλαλητήρια με το «Ρ» στο χέρι

Τετάρτη πρωί. Ημέρα των νομαρχιακών αγροτικών συλλαλητηρίων στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας. Οι αγρότες είναι εκεί για να καταδικάσουν την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Εκεί είναι και μέλη των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Διακινούν το «Ριζοσπάστη». Στην κορυφή της πρώτης σελίδας της η εφημερίδα προβάλλει τ' αγροτικά συλλαλητήρια. Και στις μέσα σελίδες της γράφει για το δίκαιο του αγώνα των αγροτών. Αναφέρεται στα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και ενημερώνει για τις αιτίες που τα δημιουργούν.

Οι κομμουνιστές και οι ΚΝίτες καλούν τους αγρότες να αγοράσουν τη μοναδική εφημερίδα που γράφει για τα προβλήματά τους, υποδεικνύει τον πραγματικό «ένοχο» που τα προκαλεί και προτείνει την αγωνιστική στάση ζωής. Και οι αγρότες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα. Ξέρουν ότι ο «Ριζοσπάστης» είναι συμπαραστάτης τους.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συζητούν μαζί τους. Αναπτύσσεται ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για την αναγκαιότητα να γίνει ο «Ριζοσπάστης» μόνιμος σύντροφος των αγροτών και πηγή ενημέρωσής τους. Επισημαίνεται η αποσιώπηση, η διαστρέβλωση, η συκοφάντηση των αγώνων και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, στον οποίο διαπρέπουν τα αστικά ΜΜΕ.

Και στις πλατείες όπου γίνονται τα συλλαλητήρια όλο και περισσότεροι αγρότες βρίσκονται με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι. Δηλώνουν τη θέλησή τους να συμβάλουν στην επιτυχία της «μάχης» για την αύξηση της κυκλοφορίας του και να ενταχθούν στο αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας. Βεβαίως χρειάζεται πολλή δουλιά ακόμα.

Στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, εκεί που πραγματοποιείται το μεγαλειώδες αγροτικό συλλαλητήριο, πολλοί είναι οι αγρότες που κρατούν το «Ριζοσπάστη» στο χέρι. «Δεν ανήκω στο ΚΚΕ, αλλά ξέρω ότι ο "Ριζοσπάστης" γράφει πάντα την αλήθεια, γι' αυτό και θα τον αγοράσω» λέει ένας. Ο Γιώργος Λιατίφης, ο Σάκης Κοτζαμπασάκης, ο Γιάννης Σκόκας και Σωτήρης Κιουρτσόγλου, είναι ορισμένα από τα μέλη της ΚΝΕ που συμμετέχουν στην εξόρμηση. Μαζί τους και ο Θωμάς Βασιλείου, γραμματέας της Αχτίδας Εργατοϋπαλλήλων Λάρισας του ΚΚΕ. Μιλά με τους αγρότες για την αναγκαιότητα της συγκρότησης κοινού μετώπου πάλης εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων και όλων των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι είναι η μόνη διέξοδος για την επίλυση των προβλημάτων τους. Είναι μια χαρακτηριστική συζήτηση, που αποδεικνύει ότι η εξόρμηση του «Ριζοσπάστη» είναι πάνω απ' όλα πολιτική μάχη. Μάχη που θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, για να φτάσει η εφημερίδα σε κάθε σπίτι, σε κάθε αγρότη, σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νέο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ