Πέμπτη 5 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σοβαρό κτιριακό πρόβλημα στο ΕΠΑΛ Αναβρύτων

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

«Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζει το κτίριο του ΕΠΑΛ Αναβρύτων που υποβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, θέτουν ακόμα και σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών», καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη και Νίκος Παπακωνσταντίνου, σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας. Οπως εξηγούν οι βουλευτές: «Είναι αναγκαία η άμεση επισκευή - διόρθωση της στέγης, διότι πολλά κεραμίδια είναι κατεστραμμένα και τα ξύλα έχουν σαπίσει, με αποτέλεσμα να μπαίνουν νερά όταν βρέχει. Επίσης, λόγω της υγρασίας στις αίθουσες πέφτουν σοβάδες, υπάρχει, δηλαδή, συνεχώς ο κίνδυνος να τραυματισθεί κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός. Αναγκαία είναι και η αντικατάσταση των παραθύρων καθώς έχουν σαπίσει και αυτά, με αποτέλεσμα το χειμώνα να μπαίνει κρύο στις αίθουσες, ενώ όταν βρέχει να μπαίνουν νερά. Οσον αφορά τη θέρμανση χρειάζεται να γίνει άμεση αντικατάσταση και αναδιάταξη των σωμάτων της κεντρικής θέρμανσης στις αίθουσες διδασκαλίας, γιατί παρουσιάζουν διαρροές και πλημμυρίζουν οι αίθουσες αλλά και το γραφείο των καθηγητών.

Αλλα ζητήματα για τα οποία πρέπει να ληφθούν μέτρα είναι η μείωση των εξωτερικών θορύβων στις αίθουσες διδασκαλίας με την αλλαγή των πορτών, οι οποίες δεν προσφέρουν καμία ηχομόνωση, καθώς επίσης και τη φύλαξη του κτιρίου.

Τέλος, είναι άκρως αναγκαίο λόγω της σοβαρότητας του κτιριακού προβλήματος, όπως περιγράφεται πιο πάνω, να γίνει στατικός έλεγχος από μηχανικούς για την καταλληλότητα του κτιρίου».

Οι βουλευτές ζητούν μέτρα για την επίλυση του οξύτατου προβλήματος που αντιμετωπίζει το ΕΠΑΛ Αναβρύτων, είτε με την άμεση επισκευή του κτιρίου και την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται, είτε με την άμεση μετεγκατάστασή του σε ασφαλέστερο κτίριο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org