Πέμπτη 5 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Πρόστιμα σε 40 επιχειρήσεις

Πρόστιμα συνολικού ύψους 654.500 ευρώ επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε 40 επιχειρήσεις για χρήση καταχρηστικών όρων συναλλαγών, για «αθέμιτες» εμπορικές πρακτικές, για διάθεση στην αγορά μη ασφαλών προϊόντων, για παράβαση των διατάξεων για συμβάσεις από απόσταση κ.ά.

Κραυγαλέες περιπτώσεις, αυτή των «Jumbo», στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 140.000 ευρώ γιατί οι όροι που χρησιμοποιούσαν στις συναλλαγές τους ήταν τέτοιες που να εμποδίζουν τους καταναλωτές να επιστρέψουν όπως δικαιούνται ελαττωματικά προϊόντα.

Ακόμη, στο «ΓΕΡΜΑΝΟ» επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 ευρώ για παραπλανητική διαφήμιση που αφορούσε τη μηνιαία χρέωση προγράμματος σύνδεσης στο διαδίκτυο, το CONN-X.

Σε βάρος της «ELECTRONET» επιβλήθηκε πρόστιμο 16.000 ευρώ για παραπλανητικές εκτυπώσεις σε προωθητικό φυλλάδιο ως προς την τελική τιμή του προϊόντος και σε βάρος της «PUBLICWORLD» πρόστιμο 18.000 ευρώ γιατί διαφήμιζε πώληση προϊόντων μέσω διαδικτύου, χωρίς να υπάρχει επάρκεια αποθεμάτων.

Τέλος, σε επτά εταιρείες πετρελαιοειδών επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 287.000 ευρώ, σε ορισμένες από αυτές για υποτροπή. Συνολικά, το 2011 η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επέβαλε πρόστιμα ύψους 9,39 εκατ. ευρώ για 211 αντίστοιχες αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ