Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
Καταγγέλλει επίθεση αστυνομικών κατά μεταναστών

Σοβαρό κρούσμα επίθεσης, απειλών και τρομοκράτησης μεταναστών από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ την 1η του Δεκέμβρη 2011 καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μεταμόρφωσης. Σημειώνει ότι οι αστυνομικοί μπήκαν στις αυλές σπιτιών που κατοικούν μετανάστες στην περιοχή Καναπίτσα, απειλώντας τους, προπηλακίζοντας και προκαλώντας. Ζητά διερεύνηση της υπόθεσης, όπως κι έμπρακτη υποστήριξη των μεταναστών από το Δήμο.

Το κείμενο της καταγγελίας, που θα κατατεθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε το σοβαρό κρούσμα επίθεσης, απειλών και τρομοκράτησης μεταναστών από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συνέβη το απόγευμα της 1ης Δεκέμβρη 2011 στην περιοχή Καναπίτσα. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, μετά από επεισόδια μεταξύ συνδέσμων οπαδών ομάδων, ξέσπασαν αναίτια σε βάρος αθώων μεταναστών, μπήκαν στις αυλές σπιτιών που κατοικούν μετανάστες, έκαναν έλεγχο εγγράφων και όταν διαπίστωσαν ότι οι μετανάστες είχαν έγγραφα παραμονής, τους ζητούσαν διαβατήρια απειλώντας τους ότι, την επόμενη φορά που θα έρθουν, θα τους διώξουν. Οι προκλήσεις, οι απειλές και οι προπηλακισμοί συνεχίστηκαν σε όλη την ευρύτερη περιοχή, γεγονός που αποδεικνύει ότι πρόκειται για επιχείρηση τρομοκράτησης και επίδειξης δύναμης.

Ζητάμε τη διερεύνηση του συγκεκριμένου κρούσματος, έχοντας επίγνωση ότι οι πρακτικές αυτές στηρίζονται στις πολιτικές της τωρινής και όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, που δε λύνουν τα προβλήματα των μεταναστών και προσφύγων, συντηρούν το κλίμα εκφοβισμού σε βάρος τους με την απειλή της απέλασης, δημιουργώντας έτσι έδαφος για τη δράση ακραίων ρατσιστικών στοιχείων. Απώτερος στόχος είναι να γίνει ακόμη πιο φτηνή η εργατική δύναμη τόσο των μεταναστών όσο και των Ελλήνων εργαζομένων.

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει το παραπάνω κρούσμα και κάθε είδους ανάλογη πρακτική, να προχωρήσει έμπρακτα στην υποστήριξη των μεταναστών από την κρατική και παρακρατική καταστολή, να δημιουργήσει προϋποθέσεις και δομές που θα διευκολύνουν την πρόσβαση των μεταναστών και των οικογενειών τους στις δημοτικές υπηρεσίες, ειδικά στα δημοτικά ιατρεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να σταθεί δίπλα στους μετανάστες, να διεκδικήσει την ικανοποίηση των αιτημάτων τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας σε βάρος εφήβων(2015-06-09 00:00:00.0)
Συγκλονιστικές μαρτυρίες από μετανάστες(2011-12-18 00:00:00.0)
Νέο κρούσμα αστυνομικής βαρβαρότητας(2005-01-14 00:00:00.0)
Καταγγέλλει αστυνομική βία στην Καλαμάτα(2003-08-01 00:00:00.0)
Πληθαίνουν τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος κομμουνιστών(2001-07-04 00:00:00.0)
Νέο κρούσμα αστυνομικής τρομοκρατίας και αντικομμουνισμού(2000-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ