Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Νέο κρούσμα αστυνομικής τρομοκρατίας και αντικομμουνισμού

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ

Αλλο ένα κρούσμα αστυνομικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας, συνδυασμένο με ξετσίπωτο αντικομμουνισμό σημειώθηκε χτες στον Πειραιά. Αυτή τη φορά θρασύδειλοι αστυνομικοί ξεπέρασαν κάθε όριο, αφού δεν έμειναν στις απειλές και τις τρομοκρατικές προσαγωγές, αλλά προχώρησαν σε ξυλοδαρμό που άρχισε στο δρόμο και συνεχίστηκε στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ενώ οι προκλήσεις των υποτιθέμενων οργάνων της τάξης έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν με συλλήψεις ακόμα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο οποίος μαζί με συνδικαλιστή έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για τη νέα τρομοκρατική ενέργεια της αστυνομίας.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 6 προς 7 Νοέμβρη ένας ΚΝίτης μαζί με ένα μέλος της Πανσπουδαστικής βγήκαν από τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά επί της πλατείας Κοραή και πήγαν στο μηχανάκι που είχαν αφήσει λίγα μέτρα πιο μακριά, κοντά στη Βασιλέως Γεωργίου. Στο σημείο αυτό αστυνομικοί της «Ομάδας Ζ» είχαν στήσει μπλόκο. Ζήτησαν από τον ΚΝίτη που οδηγούσε το μηχανάκι τα σχετικά έγγραφα ταυτότητα δίπλωμα κλπ. Αφού είδαν πως όλα ήταν εντάξει αντί να τους αφήσουν να φύγουν είπαν ότι θα κάνουν έλεγχο στις τσάντες τους, απειλώντας πως «έστω και μια καρφίτσα να βρουν θα τους χώσουν μέσα». Τότε το μέλος της Πανσπουδαστικής είπε χαριτολογώντας πως δεν έχουν τίποτε παραπάνω από τα γνωστά, πέτρες, μολότοφ, τέτοια πράγματα...

Η αντίδραση του αστυφύλακα που διενεργούσε τον έλεγχο ήταν να τον κλοτσήσει και μετά με χειροπέδες να τον οδηγήσει στην Αστυνομική Διεύθυνση. Περιγράφοντας το συμβάν στον αξιωματικό υπηρεσίας είπε ότι ο νεολαίος τον έπιασε από το λαιμό γι' αυτό τον κλότσησε. Οταν δε ο συλληφθείς είπε να καταγραφεί και η δική του άποψη τότε δέχτηκε γροθιές και κλοτσιές παρουσία της αξιωματικού υπηρεσίας. Μετά τον ξυλοδαρμό αυτό ο αστυνομικός του είπε θρασύτατα να πάει στον ιατροδικαστή.

Μόλις έγινε γνωστή η νέα τρομοκρατική σύλληψη έσπευσαν στην Αστυνομική Διεύθυνση ο Βαγγέλης Ξένος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γιώργος Τούσας, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ. Εκεί η αξιωματικός υπηρεσίας που προηγουμένως ήταν μάρτυρας του ξυλοδαρμού ενός ανυπεράσπιστου κρατούμενου αρνήθηκε να τους απευθύνει τον λόγο και όταν διαμαρτυρήθηκαν για την αχαρακτήριστη στάση της λέγοντας ότι θα την αναφέρουν στον Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά, φώναξε τους παραβρισκόμενους αστυνομικούς και είπε να συλληφθούν και οι δύο για απειλή. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί αφού έκαναν κάθε είδους ενέργεια για να προκαλέσουν μια αντίδραση που θα δικαιολογούσε τη σύλληψη προχώρησαν και σε ανοιχτές απειλές όπως «Εγώ έχω σκοτώσει τέσσερις και μη μου κολλάτε» που είπε ένας ή ότι «οι κομμουνιστές δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν».

Την ίδια σχεδόν αντιμετώπιση είχε και χθες το πρωί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στον Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά, ο οποίος τους είπε πως θα ρωτήσει τους αστυνομικούς εάν αληθεύουν οι καταγγελίες!!!

Στο μεταξύ ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στο αυτόφωρο από όπου πήρε προθεσμία και θα δικαστεί την Πέμπτη.

Η ΚΟΠ του ΚΚΕ

Αναφορικά με το νέο κρούσμα αστυνομικής τρομοκρατίας η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η ΚΟΠ του ΚΚΕ καταγγέλλει τις αστυνομικές δυνάμεις του Πειραιά για τη σύλληψη δύο νεολαίων φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιά, στην Πλατεία Κοραή, τα μεσάνυχτα 6 προς 7 Νοέμβρη 2000, οι οποίοι νωρίτερα είχαν φύγει από τα γραφεία του ΚΚΕ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις σε επίδειξη των εντολών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για το στραγγαλισμό των δημοκρατικών ελευθεριών των εργαζομένων επιτέθηκαν με μίσος ενάντια στον ένα νεολαίο, τον ξυλοκόπησαν και βίαια με χαλκευμένες κατηγορίες τον οδήγησαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας του Πειραιά.

Η προκλητική - αυταρχική επίδειξη πυγμής της αστυνομίας του Πειραιά επαναλήφθηκε και στην αντιπροσωπεία της ΚΟΠ του ΚΚΕ που τις πρώτες πρωινές ώρες έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο Α' Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά.

Η αξιωματικός υπηρεσίας απείλησε με σύλληψη τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ γιατί διαμαρτυρήθηκαν για τις απαράδεκτες ενέργειες της αστυνομίας.

Επισημαίνουμε ότι για άλλη μια φορά ουσιαστικά ο αστυνομικός διευθυντής Πειραιά κάλυψε τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας στο διάβημα που έκανε προς αυτόν η αντιπροσωπεία της ΚΟΠ του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια ο νεολαίος προσήχθη από την αστυνομία στον εισαγγελέα, με την αυτόφωρο διαδικασία, για να δικαστεί.

Ζητήθηκε αναβολή και η δίκη θα γίνει την προσεχή Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000 στις 12 το μεσημέρι.

Οι αλλεπάλληλες συλλήψεις και προσαγωγές, ιδιαίτερα νεολαίων, στην Ασφάλεια από τις αστυνομικές δυνάμεις Πειραιά εντάσσονται στη γενικότερη αντεργατική - αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης στο δραστικό περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, στην προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας και των εργαζομένων.

Η υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και η κλιμάκωση των αγώνων της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής - αυταρχικής πολιτικής συνεχίζεται με πολλαπλάσιες δυνάμεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ