Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Παρέμβαση για την καταδίκη εργαζομένων στο ΤΖΑΜΠΟ

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», με αφορμή την καταδίκη τεσσάρων συνδικαλιστών και εργαζομένων στο ΤΖΑΜΠΟ από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Πειραιά.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση:

«

Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταγγέλλει την καταδίκη τεσσάρων συνδικαλιστών και εργαζομένων από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Πειραιά, με βάση τα κατασκευασμένα στοιχεία και τις κατηγορίες της πολυεθνικής JUMBO σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές, τα οποία το Δικαστήριο προκλητικά υιοθέτησε, παρά την αντίθετη πρόταση ακόμη και του εισαγγελέα της Εδρας.

Πρόκειται για καταδίκη πολιτικής σκοπιμότητας, με στόχο αφενός να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα της συγκεκριμένης πολυεθνικής στη βιομηχανία διώξεων που έχει στήσει σε όλη την Ελλάδα σε βάρος ταξικών σωματείων, συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων, αφετέρου να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι, για να σταματήσουν να αντιστέκονται στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου, να σταματήσουν να εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους, όπως την εκδήλωσαν οι τέσσερις καταδικασθέντες και εκατοντάδες εργαζόμενοι πανελλαδικά, στον απολυμένο εργάτη του JUMBO.

Την ίδια πολιτική σκοπιμότητα υπηρετούν και η καταδίκη συνδικαλιστών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης επίσης από το πλημμελειοδικείο Πειραιά στις 30 Σεπτέμβρη, οι εκατοντάδες μηνύσεις και διώξεις της μεγαλοεργοδοσίας σε βάρος των ταξικών συνδικάτων της Ζώνης και των Ναυτεργατών, οι καταδίκες πρωτοπόρων εργαζομένων και συνδικαλιστών στη Λάρισα, τη Ζάκυνθο κ.α.

Οι εργατικοί και απεργιακοί αγώνες, που θεωρούνται έγκλημα για το κεφάλαιο, που στήνονται στον τοίχο και δικάζονται από τους "θεσμικούς" εκπροσώπους του, αποτελούν μονόδρομο και τίτλο τιμής για τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν. Γι' αυτό και οι διώξεις και καταδίκες δε φοβίζουν αλλά πεισμώνουν τους πρωτοπόρους αγωνιστές. Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει καλά κάθε επίδοξος μιμητής του Τζαμπο-δικείου του Πειραιά.

Απαιτούμε την παύση όλων των διώξεων και των εκκρεμών δικών σε βάρος συνδικαλιστών, εργαζομένων και άλλων αγωνιστών του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, το σεβασμό του απεργιακού δικαιώματος και της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, την προστασία τους από την ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, από τις εκδικητικές και τρομοκρατικές απολύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ