Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
HELLENIC STEEL
Συντονισμένη η επίθεση των εργοδοτών της χαλυβουργίας

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και η Γραμματεία Μετάλλου του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν τα σχέδια της εργοδοσίας του Χαλυβουργείου Θεσσαλονίκης (HELLENIC STEEL), να μειώσει με κάθε τρόπο τους μισθούς των εργαζομένων. Καλούν τους εργαζόμενους να μην υποχωρήσουν στους εκβιασμούς της εταιρείας, να αντισταθούν στην εργοδοτική και κυβερνητική επίθεση, ακολουθώντας το δρόμο που άνοιξε ο αγώνας στην «Ελληνική Χαλυβουργία».

Σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, σημειώνουν: «Τις εξελίξεις στη Χαλυβουργία, στην Ελευσίνα, ακολουθούν οι εξελίξεις στο Χαλυβουργείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δυο βιομηχανίες κερδοφόρες που δεν παλεύουν για να επιβιώσουν, αλλά για να αυξήσουν τα κέρδη τους, πάνω στο πτώμα των εργατικών δικαιωμάτων.

Στο Χαλυβουργείο Θεσσαλονίκης (HELLENIC STEEL), η εργοδοσία απαιτεί μείωση μισθών με κάθε τρόπο (π.χ. σύμβαση μείωσης μισθών, εκ περιτροπής εργασία, αλλαγή συμβάσεων, αναγκαστικές άδειες κ.λπ.), και την ίδια ώρα προχωρά σε απολύσεις (έδιωξε τους συμβασιούχους) (...) Οποιος δέχεται μείωση μισθού ή δικαιωμάτων με οποιονδήποτε τρόπο, ΔΕΝ προστατεύει τις θέσεις εργασίας αλλά υπογράφει τις απολύσεις, που δεν θα έχουν πλέον ούτε το εμπόδιο των αποζημιώσεων. Τώρα και η παραμικρή υποχώρηση είναι η αρχή του αργού ή γρήγορου θανάτου. Οποιος υποστηρίζει παραχωρήσεις και «διαλόγους» δεν έχει σκοπό τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Οταν οι εργοδότες της χαλυβουργίας συντονίζονται μεταξύ τους, οι εργάτες χαλυβουργοί πρέπει να προτάξουν τον δικό τους ταξικό - αγωνιστικό συντονισμό. Οι συνάδελφοι στο Χαλυβουργείο της Ελευσίνας έδειξαν το δρόμο. Με τη συμπαράσταση εκατοντάδων σωματείων και φορέων, χιλιάδων εργαζομένων στριμώχνουν την εργοδοσία με πολυήμερη απεργία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ