Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Υποκριτικό το σύνθημα για «εξυγίανση» της κρατικής ραδιοτηλεόρασης

Συνάντηση με εργαζόμενους της ΕΡΤ και του ΑΠΕ - ΜΠΕ είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό
Συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή εργαζομένων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ - ΜΠΕ είχε χτες στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ενημέρωσαν την Αλέκα Παπαρήγα για τα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, όπως η ένταξή τους στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε τα εξής:

«Απορρίπτουμε το υποκριτικό σύνθημα που αναφέρεται για την εξυγίανση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, όλου του συστήματος της δημόσιας ενημέρωσης. Πίσω από τον όρο της εξυγίανσης, βρίσκεται μια προσπάθεια και υποβάθμισης της ενημέρωσης και ενίσχυσης της ιδιωτικής τηλεόρασης και κυρίως θέλουν να απαλλαγούν από τους εργαζόμενους δημοσιογράφους και το υπόλοιπο προσωπικό. Να τους μετατρέψουν, κυριολεκτικά, σε μια εργασιακή εφεδρεία με ελαστικές μορφές απασχόλησης, μειωμένο προσωπικό, που, ξαναλέμε, δεν έχει σχέση με την πραγματική εξυγίανση, αλλά με τη συρρίκνωση του ρόλου της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, της δημόσιας ενημέρωσης, υπέρ της πλήρους, ανεξέλεγκτης και απελευθερωμένης ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης, ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης.

Πιστεύουμε ότι η πίεση δεν ασκείται μόνο από το μνημόνιο, μια πίεση που εμείς δεν τη δεχόμαστε, αλλά ασκείται και από τους ιδιώτες στο χώρο, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθεί η μεγάλη δύναμη στα χέρια λιγότερων ιδιωτών και να δουλεύουν οι εργαζόμενοι σε συνθήκες δουλεμπορίου.

Ξαναλέμε, μπορεί να υπάρχουν ζητήματα εξυγίανσης, μπορεί να υπάρχουν ζητήματα διόρθωσης ελαττωμάτων, αλλά δεν έχει κανένα καλό σκοπό η υπόθεση αυτή. Και, τέλος, διαφωνούμε ριζικά με αυτή τη νέα ληστεία που γίνεται, με τη μεταφορά δηλαδή των αποθεματικών της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, που δημιουργήθηκε από τη μείωση των μισθών τα τελευταία χρόνια, αυτά να μπουν στο γνωστό κορβανά και να πηγαίνουν στα διάφορα τοκοχρεολύσια, όπως έχει γίνει εδώ και χρόνια με τα Ασφαλιστικά Ταμεία και θα γίνει και τώρα, και όπως επιχειρείται κυριολεκτικά να συγκεντρωθεί χρήμα χωρίς να το πάρει χαμπάρι ο λαός, που έχει δώσει χρήματα για τη διαμόρφωση αποθεματικών των Ταμείων κ.λπ. για να τα πάνε στα τοκοχρεολύσια.

Επομένως, εμείς θα υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο. Είμαστε υπέρ του να βρίσκεται η τηλεόραση σε δημόσια χέρια, σε κοινωνικούς φορείς και από εκεί και πέρα μέσα στις σημερινές συνθήκες εμείς να παλεύουμε για να ακούγονται όσο γίνεται περισσότερες φωνές και να υπάρχει, όσο μπορεί να υπάρχει, συμμετοχή και των φωνών που θεωρούνται μειοψηφία και για να μην περιθωριοποιούνται εντελώς. Είναι άλλο πράγμα αυτό και δεν αφορά τους απλούς εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους».

Εκ μέρους των εργαζομένων, η Βασιλεία Ζερβού είπε ότι οι εργαζόμενοι αντιστέκονται, τονίζοντας την ανάγκη η δημόσια ενημέρωση να παραμείνει αγαθό για τον ελληνικό λαό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιχορήγηση για το φάρμακο αποκλειστικά από το κράτος (2012-06-28 00:00:00.0)
Η κρατική τηλεόραση θα γίνει απευθείας των βιομηχάνων (2011-09-24 00:00:00.0)
Οχι στην κρατική καταστολή εναντίον των αγωνιζόμενων εργαζομένων (2009-03-17 00:00:00.0)
Επιστολή στο ΕΣΡ για τον τηλεοπτικό ALPHA (2008-05-17 00:00:00.0)
«Εκσυγχρονισμός» μέσω απολύσεων (2003-06-27 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση ευθύνεται για την κρίση (1999-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org