Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σταθερότητα υπάρχει στην αντιλαϊκή πολιτική...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΕΓΑ ΠΛΗΓΜΑ για την Αθήνα η ματαίωση του ευρωπαϊκού καρδιολογικού συνεδρίου, δηλώνει με μία σπαραξικάρδια επιστολή του ο δήμαρχος Γ. Καμίνης... Οφείλεται - λέει - στην οικονομική και κοινωνική αστάθεια!

Εμείς, μια φορά, καμία οικονομική αστάθεια δε βλέπουμε, οι αντιλαϊκές πολιτικές ασκούνται με αξιοσημείωτη σταθερότητα. Οπότε, μάλλον ...αλλού το πάει ο δήμαρχος.

Οπως και να έχει πάντως, τον βεβαιώνουμε ότι στους κατοίκους της Αθήνας (με εξαίρεση ίσως κάποιους μεγαλοξενοδόχους) δεν είναι το ... καρδιολογικό συνέδριο που τους λείπει.

Η δουλειά τους λείπει, τα χρήματα τους λείπουν, οι συγκοινωνίες τους λείπουν, οι παιδικοί σταθμοί τους λείπουν, τα σχολεία τους λείπουν, οι χώροι πράσινου τους λείπουν.

Ολα αυτά δηλαδή, που ...εξαφάνιζε ολοένα και περισσότερο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέχρι χτες και η κυβέρνηση Παπαδήμου σήμερα. Οι κυβερνήσεις, δηλαδή, που χαιρέτισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων»! Και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος, μπήκε στη ...χορωδία και ένωσε τη φωνή του με αυτήν του Παπαδήμου, του Παπανδρέου, του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη...

Τώρα, τι σόι «εθνικός στόχος» είναι αυτός που θα δημιουργεί «πλεονάσματα» στον προϋπολογισμό και αξεπέραστα ελλείμματα στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους και το λαό γενικώς, μόνον αυτοί το ξέρουν.

Μόνο που με αυτήν την πολιτική τα πραγματικά «πλεονάσματα» δε θα είναι στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά στις τσέπες και τις ελβετικές καταθέσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των πολυεθνικών.

Γιατί αυτούς εννοούν όταν λένε «έθνος», άσχετα αν αυτό το «έθνος» ουδόλως νοιάζεται για οτιδήποτε άλλο εκτός από το κέρδος του και θα κάνει - όπως και κάνει - οτιδήποτε για να το αποκτήσει.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ