Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΠ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η πολιτική της κυβέρνησης όπλισε την εργοδοσία

Η Επιτροπή Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ «καταγγέλλει την τρομοκρατική - δολοφονική επίθεση στελεχών μπράβων της εταιρίας Σεκιούριτι "Μεντιτεράνιαν Κουάρκ" (ΕΛΛΑΣ ΑΕ) ενάντια στον γενικό γραμματέα, καθώς και σε άλλους 3 συνδικαλιστές - μέλη της διοίκησης του ΕΚ Πειραιά. Ενώ η αντιπροσωπεία του ΕΚΠ έκανε παρέμβαση στα γραφεία της εταιρίας, ζητώντας να εφαρμοστούν οι Σ.Σ. Εργασίας και η νομοθεσία, ομάδα μπράβων με επικεφαλής τον Παπαφύλη - απόστρατο πρώην διοικητή της Ασφάλειας Αττικής εξαπέλυσαν άγρια επίθεση, εκφέροντας σκληρά χτυπήματα στους συνδικαλιστές».

Η ΕΠ της ΚΟΠ καταγγέλλει «την προκλητική στάση της αστυνομικής διεύθυνσης του Πειραιά που συνέλαβε τους συνδικαλιστές και τους οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα μαζί με κάποιους από την εταιρία και τους παρέπεμψε στο αυτόφωρο».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι είναι «προφανές ότι αυτός που όπλισε το χέρι της δολοφονικής εργοδοτικής επίθεσης ενάντια στους συνδικαλιστές είναι η γενικότερη αντιλαϊκή - αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης. Η εργοδοτική βία και η τρομοκρατία, ο στραγγαλισμός των δημοκρατικών ελευθεριών είναι η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν γενικότερα οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλιάς.

Η ΕΠ της ΚΟΠ τέλος καλεί τους εργαζόμενους του Πειραιά να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ